NOTÍCIES 2016

HA MORT JOSEP MARIA ESTRUCH

Aquest dijous 9 de juny ens ha deixat Josep Maria Estruch i Pinyol, a l'edat de 89 anys. La Federació Catalana d'Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tot l’atletisme i esport català en general per aquesta pèrdua irreparable.
Nascut a Barcelona a l’any 1927, als 16 anys va començar a fer atletisme, sempre a les files del Centre Gimnàstic Barcelonès, destacant a les proves de fons i mig fons. En acabar la seva activitat com a atleta, l’any 58 va ingressar com a Jutge Territorial, posteriorment va ser Jutge Estatal i l’any 72 restà com a Jutge Àrbitre estatal. Però la seva activitat més destacable va ser la gran tasca duta a terme en la promoció. L’any 1975 va organitzar el primer Campionat de Catalunya Escolar d’homes i dones i l’any 1977 es va fer càrrec de tot l’atletisme escolar a nivell català. L’any 1991 va ser el delegat tècnic i organitzador dels Jocs Escolars realitzats a Barcelona. Va confeccionar per primera vegada el Llibre de Competicions de la Federació Catalana d’Atletisme i va elaborar la primera Taula de Puntuació per a les proves de promoció. A l'any 1997 el President de la Generalitat de Catalunya li va fer el lliurament de la Medalla de Forjador de la història esportiva de Catalunya. Té la Placa al mèrit del Col·legi Català de Jutges i la Placa Juan Sastre del Colegio Nacional de Jueces. El últims anys s’ha dedicat sobretot a la tasca estadística.
En Josep Maria Estruch ha estat l’iniciador d’una família dedicada plenament a l’atletisme, que juntament amb la seva esposa Clotilde Valero, van desenvolupar una tasca durant quasi tres dècades que va viure la major participació a Catalunya de l’atletisme escolar. Els seus fills Jordi i Ferran, han continuat la seva vinculació al nostre esport en àmbits de jutges i gestió de la FCA.
Figura clau en el desenvolupament de l’atletisme català i de l’esport en general.
Descansi en pau.

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
9 de juny de 2016