NOTÍCIES 2016

MÍTING INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA

El proper dijous 30 de juny celebrarem el Míting Internacional d'Atletisme Ciutat de Barcelona conjuntament amb el 96è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme que es disputarà també dimecres  29 de juny. L'autonòmic absolut continua amb el format “open” que es va iniciar ara fa deu temporades amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista.
L'atleta etíop Genzebe Dibaba, tornarà a ser una de les grans atraccions d'aquest míting internacional. Si a l’edició anterior protagonitzava uns dels moments més màgics de la història del Serrahima en batre el rècord d’Àfrica, en aquesta ocasió l’atleta africana participarà en la prova dels 5.000 metres.
També Ayanleh Souleiman va ser una de les estrelles del míting de 2015 i en aquesta edició tornarà a intentar repetir la gesta de l’any passat de col·locar-se com a líder de l’any.
Són moltes les estrelles que participaran dijous a Barcelona. En el mateix 800 m masculí destaca la presència del sudanès Abubaker Kaki, acreditat amb una marca de 1’42”23 i també atletes com Luis Alberto Marco i Alejandro Estévez.
Als 1.500 m tenim a l’Adel Mechaal amb la intenció d’aconseguir la mínima olímpica. També Marc Alcalà, Llorenç Sales, Jordi Torrents, Antonio Abadia i atletes com l’etíop Mekonnen Gebremedhim i l’atleta de Bahreim, Benson Seurei,  ambdós acreditats amb registres inferiors a 3’32”.
A la prova dels 5.000 m destaca l’etíop Jomif Kelelcha, amb una marca de 12’53”98, i també l’Ayad Lamdassem i Ilias Fifa.
Una de les estrelles del míting serà el francès Pascal Martinot Lagarde, amb 12”95 com a millor marca personal als 110 m tanques. També prendrà la sortida el seu germà Thomas, el cubà Jordan Ofarrí, amb una marca de 13”19, Jackson Quiñónez, Yidiel Contreras, Arnau Erta i Gerard Mateu Porras.
En salt d’alçada tenim a dos atletes espanyols que intentaran aconseguir la mínima olímpica, Simon Siverio i Miguel Angel Sancho, amb el siri Maged Edin, acreditat amb 2,36 metres.
En salt amb perxa, destaca la presencia del cubà Lázaro Borges, amb 5,90 m com a millor marca personal, i també Dídac Salas, Igor Bychkov i Adrian Vallés. En salt de llargada destaca l’atleta d’Aràbia Saudi, Mohamed Salman que té una marca de 8,48 m i el cubà Wilfredo Martínez amb 8,31 metres.
En 400 m tanques destaca la presencia de l’atleta de categoria juvenil, Aleix Porras, que recentment va establir el rècord d’Europa juvenil de 400 m tanques.
En la velocitat femenina tindrem a l’Estela García inscrita als 100 i als 200 metres, recent recordista catalana i que tindrà les franceses Jennifer Galais i Brigitte Ntiamoah com a grans rivals. També la Cristina Lara farà les dues proves de velocitat.
Un gran nivell a la prova femenina dels 800 metres, amb l’Esther Guerrro i rivals com les cubanes Rosa Mary Almanza i Sahili Dago, acreditades amb marques per sota de 1’58”.
En el 1.500 metres destaca la marroquí Hilali Siham, amb una millor marca de 4’01”33, juntament amb la Montse Mas, Isabel Macias, Solange Pereira, Lídia Rodríguez i Gemma Barrachina.
La prova dels 100 m tanques compta amb la presencia de la Caridad Jerez, i la de llançament de martell amb les dues figures catalanes de l’especialitat, la Berta Castells, recent recordista estatal i la Laura Redondo.

Web Campionat

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
28 de juny de 2016