NOTÍCIES 2016

MÍTING CENTENARI FCA
Genzebe Dibaba torna a Catalunya


Aquest dimarts s’ha realitzat la presentació del Míting del Centenari FCA a la Pista Coberta de Catalunya de Sabadell, que se celebrarà el proper divendres 19 de febrer al mateix escenari. A l’acte han participat Marisol Martínez, Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell i Joan Villuendas, President de la Federació Catalana d’Atletisme.
Amb aquest esdeveniment es tanquen els actes programats que han servit per a celebrar el centenari de la fundació de la Federació Catalana d’Atletisme.
La gran atracció d’aquesta competició serà l’atleta etíop Genzebe Dibaba, que fins avui mateix a l’hora de la presentació no s’ha tingut la confirmació definitiva de la seva participació. Dibaba, recordista mundial de 1.500 metres a l’aire lliure i de 1.500 m, 3.000 m i 5.000 m en pista coberta, participarà a la prova dels 3.000 metres al Míting del Centenari. Aquesta gran estrella mundial torna a Catalunya desprès de la magnífica actuació que va realitzar l’estiu passat a l’Estadi de Serrahima de Barcelona amb motiu de la celebració de Míting Internacional d'Atletisme Centenari FCA, on va establir un nou rècord d’Àfrica.
També ha confirmat la seva presència, la també etíop Gelete Burka, recent medalla de plata al campionat del món de Beijing en 10.000 metres.
Cal destacar la participació d’altres atletes internacionals, de la resta de l’estat i els millors atletes catalans. Entre ells destaca la presencia de Kevin López, Luis Alberto Marco i Alejandro Rodríguez als 800 metres, als 1.500 m els etíops Aman Wote, subcampió del món indoor en 2014, Mekonnen Gebremehdin, bronze als mundial indoor 2012, i el recordista cubà de 1.500 m Mauris Surel Castillo. A la prova dels 3.000 m masculins destaquen Ilias Fifa, Adel Mechaal i Víctor García.
En salt de llargada està confirmada la presencia de Jean Marie Okuto que tindrà com a rivals el xinès Jianan Wang, acreditat amb 8,25 m, l’holandès Ignisious Gaisah amb 8,43 m de millor marca i el cubà Wilfredo Martínez amb 8,31 m.
En llançament de pes participaran Yioser Toledo i Carlos Tobalina, amb presència internacional també a càrrec de l’argentí Germán Lauro, acreditat amb 21,26 metres. En tanques participaran Jackson Quiñónez i Yidiel Contreras.
En dones podem destacar la participació de l’Esther Guerrero als 800 metres, prova en la que participarà Marganet Nyareira, campiona del món júnior 2014. Als 1.500 m la kenyana Besu Sado i Isabel Macias, Solange Pereira i Montse Mas.
Caridad Jerez participarà en la prova dels 60 metres tanques amb rivals com la italiana Veronica Borsi que té una marca de 7”94.
La prova de triple salt serà de gran nivell amb la participació de Yamile Aldama, acreditada amb 15,29 i campiona del món indoor en 2012, i la veneçolana Yulimar Rojas que amb 14,69 m encapçala el rànquing mundial de la temporada.


Horari Míting / Atletes convidats / Atletes admesos 60 metres

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
16 de febrer de 2016