NOTICIES 2006

OPEN CATALUNYA

L’autonòmic més internacional

Com ja sabem aquesta edició del Campionat de Catalunya Absolut, que se celebrarà demà dissabte a l’Estadi Olímpic és Open, el que significa que en algunes proves del programa podrem gaudir l’una bona participació internacional.

Atletes de 12 països competiran a l’Open Catalunya que se sumaran a una nodrida participació d’atletes de la resta de l’estat i els millors catalans.

La prova dels 3.000 metres obstacles comptarà amb una participació d’atletes kenyans encapçalada per Richard Matelong que té 8'05"96 com a millor marca personal, i aquest any figura el setè del món. També Ronald Kipchumba, 8'16", actual Campió del Món Júnior, i Mubarak Tarek, 8'16", finalista en el Mundial Hèlsinki’05. En aquesta prova s’ha d’afegir el portuguès Manuel Silva , acreditat amb 8’18”. Aquest seran els rivals que es trobaran els atletes espanyols i catalans que també tenen un historial internacional impressionant com per exemple Antonio Jiménez “Penti” Campió d’Europa l’any 2.002 a Munic i dues vegades finalista en els mundials d’Edmonton i Hèlsinki i Eliseo Martín, medalla de bronze en el mundial de Paris 2.003.

En els 1.500 metres destaca sobre tots Reyes Estévez amb un historial internacional impressionat. En aquesta prova destaca la participació del portuguès Manuel Damiao, acreditat amb 3'36"60.

En la prova dels 5.000 metres tenim a Alberto García, Campió d’Europa a Munic entre d’altres gestes internacionals, i José Ríos, medalla de bronze a l’europeu de Munic. En quan a la representació internacional destaca la presència de Edward Muge, de Kenya, acreditat amb 13'20", i Simone Gariboldi, d’Itàlia, que va ser el primer europeu al mundial júnior de cros a Fukuoka’06.

En salt d’alçada competirà l’atleta cubà Lisvany Pérez acreditat amb 2,29 m, en triple salt Allen Sims, de Puerto Rico amb una millor marca de 17,26 m. En disc destaquen els atletes cubans Lois Maikel Martínez, 67,45 metres 4a. millor marca mundial 2005, i Frank Casañas, 67,12 m, 8a.millor marca mundial 2006.

Afegir que els nostres atletes també donen un nivell internacional al festival atlètic. A l’Estadi es podrà veure des de medallistes olímpics com la Maria Vasco, mundials com Jesús Àngel García Bragado, els europeus ja anomenats, i atletes olímpics com Ivan Rodríguez, Irache Quintanal, Núria Fernández, Berta Castells, Jordi Mayoral, i altres.


Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
8 de juny de 2006