NOTICIES 2006

CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA A ESPANYA

La Milla de Cornellà es consolida com la millor d’Espanya

Milla Int. CornellÓ 2006La Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació es realitza basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l’antiguitat de la prova, el número d'atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants segons les posicions en els rankings.

Les puntuacions es realitzen en diferents categories com: les milles, les proves fins els 10km, les proves des de 10 km fins a la mitja marató, les maratons i els 100 km.

En aquestes classificacions destaquen algunes proves catalanes com la Milla Internacional Ciutat de Cornellà que repeteix com la millor milla de quantes se celebren a Espanya amb un ampli marge de punts respecte a la segona classificada. En aquesta modalitat també apareix la Milla Gaudí en setè lloc, i el Quilòmetre de Les Corts en el lloc vint-i-nou.

La Cursa de Bombers de Barcelona també repeteix la segona posició de la temporada passada en la classificació de curses de 10 km, categoria on apareixen tres curses catalanes més com la Sant Silvestre de Barcelona en el setè lloc, la Jean Bouin en el novè, i la Cursa de 10 km del Club Natació Sabadell en el lloc trenta-un.

A la categoria de les mitges maratons apareix entre les millors la Mitja Marató de Granollers en tercera posició, millorant molt sensiblement el setè lloc de la temporada passada. També apareix entre les millors la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà a l’onzè lloc, la Mitja Marató de Barcelona en el trenta-dos, la Mitja Marató de Terrassa en el quaranta-dos, i la Mitja Marató Ciutat de Mataró en el cinquanta-un.

Per últim, en quant a les maratons tenim a la Marató de Barcelona en quarta posició i a la Marató del Mediterrani en el dotzè.

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
13 de desembre de 2006