NOTÍCIES 2007

CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT
La Federació Catalana, la millor d'Espanya


La Real Federación Española de Atletismo ha publicat les puntuacions per Federacions Autonòmiques i per Clubs dels recents Campionats d'Espanya Absoluts celebrats a Sant Sebastià. Aquestes puntuacions s'obtenen amb els finalistes de cada prova, de manera que el campió estatal obté 8 punts i es baixa d'un en un fins al vuitè classificat que obté 1 punt.
Moisès Campeny (Campió a Llançament de Martell)La Federació Catalana encapçala la puntuació tant en la categoria masculina com en la femenina, i lògicament també la puntuació total. En aquesta última, la Federació Catalana avantatge en un centenar de punts a la segona classificada, Madrid. El Futbol Club Barcelona obté la segona posició tant en homes com en dones i també en la puntuació total.
Els atletes catalans van aconseguir un total de 22 medalles, 7 d'or, 3 de plata i 12 de bronze. Els campions estatals van ser Irache Quintanal (FCB) que va aconseguir dos títols en les especialitats de disc i pes, Rosa Morató (VTiM) es va imposar en els 3.000 m obstacles, Berta Castells (VTiM) en el llançament de martell, Laia Forcadell (ISS-L'H) en els 400 m tanques, Moisès Campeny (FCB) en martell, i Jackson Quiónez (FCB) en els 110 m tanques.
Pòdium Perxa amb Anna Pinero (2a.) i Anna Palou (3a.)Els subcampions van ser José Luís Blanco (CA Lloret LS) en els 3.000 m obstacles, Julian Lozano (DEC) en 200 metres, i Anna Mª Pinero (FCB) en salt amb perxa.
Les medalles de bronze van ser per Rubén Palomeque (FCB) en els 3.000 m obstacles, Jaime Juan (P Chapín J), en 400 m tanques, Joan Planas (P Chapín J) en perxa, Alvaro Aljarilla (FCB) en els 200 metres, Jose Antonio Gonzàlez (AE BiB) en els 10 km marxa, Sílvia Riba (CA Vic) en els 100 m llisos, Eva Martin (FCB) en els 200 m, Eva Arias (VTiM) en els 1.500 metres, Judit Pla (FCB) en els 5.000 metres, Olga Ortega (FCB) en els 400 m tanques, Anna Palou (P Chapín J) en salt amb perxa, i Montse Mas (FCB) en els 800 metres.

*Resultats* / *Classificació per Federacions i per Clubs*

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
7 d'agost de 2007