NOTÍCIES 2008

CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2008
La Milla de Cornellà i la Mitja de Granollers, les millors d'Espanya


Foto lamitja.catLa Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació es realitza basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l'antiguitat de la prova, el número d'atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants segons les posicions en els rànkings.
Les puntuacions es realitzen en cinc categories que són: les milles, les proves fins els 10km, les proves des de 10 km fins a la mitja marató, les maratons i els 100 km. De les cinc categories, dos curses que es fan a Catalunya encapçalen les puntuacions, un altre és segona, i a un altre tercera.
La Milla Internacional "Ciutat de Cornellà" encapçala un any més la classificació en la seva categoria amb una bona distància amb la segona classificada. En aquesta categoria tenim també a la Milla Sagrada Familia - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona classificada en desena posició.
La Mitja Marató de Granollers també encapçala la classificació de 2.008, millorant en dos llocs la posició de la temporada anterior. En aquesta categoria tenim a la Mitja Marató de Barcelona i a la Mitja Marató Gavà – Castelldefels –Gavà classificades als llocs catorze i quinze respectivament.
A la categoria de les curses de 10 km tenim a la Cursa Bombers de Barcelona en segona posició, a la San Silvestre de Barcelona en sisena, i a la Jean Bouin Trofeu Ciutat de Barcelona en novena.
Per últim, la Marató de Barcelona també obté la tercera posició, repetint la classificació de la temporada passada, i la Marató del Mediterrani la tretzena.

Nota de Premsa de la RFEA / Classificacions

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
17 de desembre de 2008