NOTÍCIES 2009

COMENÇA LA LLIGA ESTATAL DE CLUBS 2.009

Aquest cap de setmana comença l'edició número cinquanta-dos del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa cinc temporades quan es va homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.
La Divisió d'Honor l'integren 16 equips d'homes i 16 de dones. A la primera jornada, que se celebrarà aquest dissabte 25 de abril, es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per eludir el descens.
En aquesta temporada tenim a l'Agrupació Atlètica de Catalunya tant a la categoria masculina com a la femenina, a l'ISS-L'Hospitalet a la categoria femenina, i al Medilast Sport Lleida UA a la masculina. A la Primera Divisió, els representants catalans són l'ISS-L'Hospitalet en homes, i el Club Atlètic Manresa i el Medilast Sport Lleida UA, en dones.
A la Divisió d'Honor, la primera jornada, que se celebrarà el proper dissabte en horari de tarda, el MS Lleida i l'Agrupació AC competiran a l'encontre que se celebrarà a l'Estadi Municipal Les Bases de Lleida en la categoria masculina. En dones, l'SS-L'H i l'AAC ho faran a l'Estadi Moisès Llopart del Prat del Llobregat.
A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge 26, i en aquest cas en horari matinal. Els clubs representants catalans a la categoria femenina competiran en dos encontres diferents. El MS Lleida ho farà a casa a l'Estadi Municipal Les Bases de Lleida, i el CA Manresa es desplaçarà a Burgos per a disputar el seu quadrangular. En homes, l'ISS-L'Hospitalet viatjarà a Saragossa.
En els últims anys el València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers setze anys de manera consecutiva. En homes, el Puma Chapín Jerez ha guanyat les set últimes edicions, però no participa en l'edició d'enguany. A l'historial d'aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit en categoria masculina, encara que l'última va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions en la dècada dels setanta.

Nota de Premsa RFEA

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
23 d'abril de 2009