NOTÍCIES 2010

CAMPIONAT IBEROAMERICÀ
Cinc medalles pels atletes catalans a la primera jornada


Extraordinari començament dels atletes catalans a la primera jornada del Campionat Iberoamericà d'Atletisme que se celebra a San Fernado.
Dos medalles d'or, amb rècord dels campionats, dos medalles de plata, amb un Rècord de Catalunya, i una medalla de bronze és el primer balanç d'aquest campionat intercontinental.
Ayad Lamdassem i Rosa Mª Morató s'han proclamat campions dels 5.000 m etres i 3.000 m obstacles respectivament. El temps de Lamdassem ha estat de 13'32”48, marca que significa Rècord dels Campionats, millor marca espanyola de l'any i mínima pels campionats d'Europa. L'atleta de Navarcles ha fet el mateix, amb 9'40”26 estableix un nou Rècord dels Campionats, millor marca espanyola de l'any i mínima pels europeus de Barcelona.
També ha aconseguit mínima europea la saltadora Anna Mª Pinero, que amb un salt de 4,30 m s'ha classificat en segona posició i ha batut el seu propi Rècord de Catalunya de salt amb perxa.
Berta Castells també ha aconseguit la medalla d'argent en llançament de martell amb un registre de 68,37 metres. En aquesta prova cal destacar l'actuació de la jove Laura Redondo que s'ha classificat en quarta posició amb 63,38 metres.
Per últim, destacar la medalla de bronze de Núria Ferrer en llançament de javelina amb un millor tir de 51.90 metres.

*Resultats*

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
5 de juny de 2010