NOTÍCIES 2010

CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2009
La Milla de Cornellà i la Mitja de Granollers, les millors d'Espanya


La Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació s’elabora basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l'antiguitat de la prova, el número d'atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes que participen segons les posicions als rànkings. Un cop sumats aquests conceptes, es fa la mitjana de les tres últimes temporades per a establir la classificació final. Les puntuacions es realitzen en cinc categories que són: les milles, les proves fins els 10km, les proves des de 10 km fins a la mitja marató, les maratons i els 100 km. De les cinc categories, dos curses que es fan a Catalunya encapçalen les puntuacions, i dos es classifiquen en segona posició.
La Milla Internacional Ciutat de Cornellà encapçala un any més la classificació a la seva categoria amb una bona distància amb la segona classificada. En aquesta categoria també tenim a la Milla Sagrada Família - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona classificada en setena posició.
La Mitja Marató de Granollers també encapçala la classificació de 2.009, repetint l’èxit de la temporada anterior. En aquesta categoria, la Mitja Marató de Barcelona i la Mitja Marató Gavà–Castelldefels–Gavà estan classificades als llocs desè i dinovè respectivament.
A la categoria de les curses de 10 km, tenim a la Cursa Bombers de Barcelona que repeteix la segona posició, aproximant-se a la primera ja que a la puntuació d’aquest any és la que més punts obté. També tenim a la San Silvestre de Barcelona en quarta posició, a la Jean Bouin Trofeu Ciutat de Barcelona en la novena, i a la Sansi 2 de Lloret de Mar, que només puntuant dues temporades aconsegueix la quinzena posició.
Per últim, la Marató de Barcelona també obté la segona posició, millorant la tercera de la temporada anterior.


Nota de Premsa RFEA

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
12 de gener de 2010