NOTÍCIES 2010

CAMPIONAT D'ESPANYA EN PISTA COBERTA
Catorze Medalles pels Atletes Catalans
Laia Vilalta, Rècord de Catalunya de 400 m (54"45)


Aquest cap de setmana, 27 i 28 de febrer, s’ha disputat el Campionat d'Espanya Absolut en Pista Coberta a València. Els atletes catalans han aconseguit un balanç de catorze medalles. Quatre han estat els títols, sis medalles d’argent i quatre de bronze.
Natàlia Rodríguez (CGT) ha revalidat una any més el títol dels 1500 metres amb un temps de 4'12”30 i es mostra en la millor forma de cara al proper mundial de Doha. També cal destacar l’actuació de Laia Vilalta (FCB) que ha estat la revelació del campionat proclamant-se Campiona d’Espanya dels 400 metres amb un excel·lent registre de 54”45 que representa un nou rècord de Catalunya. Igualment la victòria d’Edgar Pérez (AAC) als 200 metres amb un temps de 21”56. Per acabar amb els campions, Agustí Fèlix (FCB) ha confirmat els pronòstics imposant-se a l’heptatló amb un bon registre de 5.595 punts.
Jackson Quiñónez (FCB) no ha pogut revalidar el títol dels 60 m tanques, i s’ha tingut que conformar amb la medalla de plata amb el mateix temps que el vencedor, 7”69. Un bon registre que significa marca mínima pel mundial de Doha i dona mostres de la bona recuperació dels problemes musculars que ha estat patint Quiñónez aquesta temporada hivernal. Seguint amb les tanques, Marta Miró (FCB) ha aconseguit la segona posició als 60 m.t. amb un temps de 8”62. Esther Guerrero (FCB), subcampiona als 800 m amb 2’08”02. Plata també per a Irache Quintanal (VTiM) en pes amb un millor tir de 15,88 m, i per Anna Ma. Pinero (AAC) en perxa on ha saltat 4,05 metres. En aquesta disciplina, però en homes, Albert Vélez (FCB) i Manel Concepción (PdC) han aconseguit el segon i tercer lloc respectivament amb unes marques de 5,25 m i 5,10 metres.
Per acabar amb les medalles de bronze, Sílvia Riba (ISS-L’H) als 60 metres amb 7”53, igual que Eduard Viles (FCB), també als 60 metres amb un crono de 6”78 i Carles Triadó (ISS-L'H) en salt d'alçada amb 2,13 metres.

Al medaller per clubs, el Futbol Club Barcelona encapçala la llista per davant del Valencia Terra i Mar i el CA Playas de Castellón, situant-se l’Agrupació Atlètica de Catalunya en sisena posició.
Per últim, a la puntuació per federacions autonòmiques, que es realitza amb els llocs de finalistes, la Federació Catalana d’Atletisme és la gran dominadora del campionat amb una gran diferència de punts amb les següents classificades.

*Resultats* / *Imatges Cursa Laia Vilalta* / Fotografies*(JJ Vico)

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
28 de febrer de 2010