NOTÍCIES 2010

CAMPIONAT D’ESPANYA DE MARXA EN RUTA
Ferran Collados, Campió d’Espanya dels 50 km


Aquest diumenge 7 de març s’ha celebrat l'edició número setanta-nou del Campionat d'Espanya de Marxa Atlètica en Ruta a Santa Eulària des Riu, Eivissa. Els atletes catalans han realitzat una brillant actuació, aconseguint llocs d’honor en pràcticament totes les categories.
Ferran Collados (FCB) s’ha proclamat Campió d’Espanya Absolut dels 50 km marxa en ruta amb un registre de 4h03’25”, cursa en la que Francisco Javier González (CA Igualada) s’ha situat tercer amb una marca de 4h12’36. A la categoria femenina, Maria Vasco (CA MV) s’ha tingut que conformar en aquesta ocasió amb la tercera posició amb un temps de 1h32’09 als 20 km.
A la categoria promesa, Claudio Villanueva (ISS-L’H) ha aconseguit la medalla de plata amb 1h32’29”, i en dones, Alba Sánchez (M Lleida) s’ha situat tercera amb 1h39’29”.
Seguint amb les categories de promoció, cal destacar l’actuació de les atletes cadets, que han acaparat els tres llocs del pòdium. Sandra Troyano (ISS-L’H) ha revalidat el títol aconseguit la temporada passada amb 24’39”, Adriana Muñoz (ISS-L’H) segona amb 25’05” i Lorena Pedrero (ISS-L’H) tercera amb 25’45”. No cal dir que la victòria per federacions autonòmiques en aquesta categoria ha estat per a Catalunya amb una avantatge aclaparadora.
A la mateixa categoria de cadets, però en nois, Marc Guerrero (ISS-L’H) s’ha proclamat Campió amb un temps de 22’55” i l’equip català ha aconseguit la segona posició.
A la categoria juvenil, medalla d'argent per a Mar Juárez (AAC) amb una marca de 51’51”. A la categoria júnior, Imanol Martín (ISS-L’H) ha aconseguit el bronze amb 45’41” igual que Paula Martínez (FCB) en noies amb 49’13”.
A les classificacions per equips, la Federació Catalana, ha obtingut la segona posició a la categoria juvenil femení i a la de júnior masculí.


Campionat d’Espanya de Marxa en Ruta per a Veterans

A les categories de veterans, els atletes catalans han obtingut set medalles. Mari Carmen García (Pratenc AA) i Mª Angeles Noell (CA Laietània) s’han classificat primera i segona a la categoria de W45, igual que Ignasi Melo (UA Rubí) i Jordi Llopart (CA Calella) a la de M55. Luis Abadias (Pratenc AA) i Xavier Quílez (CA Mollet) s’ha classificat primer i tercer a M50 i Ruben Piñol (CE Penedés) tercer a M35.

*Resultats* / *Fotografies*(José Luis Guerrero) / *Imatges*(José Luis Guerrero)

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
7 de març de 2010