NOTÍCIES 2012

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CLUBS
Comença la Lliga Estatal 2012

Aquest cap de setmana comença l'edició número cinquanta-cinc del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el sistema de competició on es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.
La Divisió d'Honor l'integren 16 equips d'homes i 16 de dones. A la primera jornada es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per a eludir el descens. En aquesta temporada, a la Divisió d'Honor tenim a l'Agrupació Atlètica de Catalunya i al Futbol Club Barcelona, tant a la categoria masculina com a la femenina.
A la Primera Divisió, els clubs representants catalans són l'ISS-L'Hospitalet que participa tant en homes com en dones, la Joventut Atlètica de Sabadell en homes, i a la categoria femenina el Lleida UA, l'Avinent Manresa i el CA Laietània .
La primera jornada de la Divisió d'Honor se celebrarà el proper dissabte 28 d'abril, on l' Agrupació AC i el FC Barcelona competiran a l'encontre de la categoria masculina que se celebrarà a l'Estadi de Serrahima de Barcelona.
A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge 29 d'abril. A la categoria masculina, la JA Sabadell competirà com a local a l'Estadi Municipal Josep Molins de Sabadell i l'ISS-L'Hospitalet es desplaçarà a Sant Sebastià. En dones, el CA Laietània, l'Avinent Manresa i l'ISS-L'Hospitalet participaran a l'encontre que se celebrarà al Complex Esportiu de L'Hospitalet Nord, i el Lleida UA es desplaçarà a Alacant per a disputar el seu corresponent encontre.
En els últims anys el club València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers dinou anys de manera consecutiva. En homes, l'actual Campió és el Playas de Castellón, que acumula tres títols consecutius. A l'historial d'aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit a la categoria masculina, encara que la última vegada va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions a la dècada dels setanta.

+ informació / Video promocional ISS-L'H

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
25 d'abril de 2012