NOTÍCIES 2012

CAMPIONAT D'ESPANYA DE FEDERACIONS AUTONÒMIQUES
Totes les Estrelles de l'Atletisme Espanyol a l'Estadi

El Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques, que se celebrarà aquest dissabte 16 de juny a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, es presenta com a un extraordinari esdeveniment atlètic ple de figures competint en el millor escenari.
Aquest Torneig de Federacions és l'última gran competició per a obtenir mínimes pel Campionat d'Europa i també una gran oportunitat per aconseguir mínimes olímpiques. La RFEA donarà a conèixer la llista de seleccionats per l'europeu del Hèlsinki el proper dimarts 19 de juny.
Davant d'aquestes circumstàncies, no es estrany que les diferents delegacions autonòmiques presentin els millors atletes, garantint d'aquesta manera el major espectacle atlètic.
Pràcticament totes les proves tenen figures destacades, així a les proves de velocitat tenim a Alberto Gavaldá que farà els 100 i 200 metres, Bruno Hortelano està inscrit als 200 metres i Marck Ujakpor ho farà als 400 metres, prova en la que es trobarà amb Kevin López. També destaca la participació d'Eusebio Cáceres a la prova de 100 metres i en salt de llargada.
A la prova de 800 metres cal remarcar la presència de Antonio M. Reina que es mesurarà amb el vallesà Miquel Quesada. Als 3.000 metres, Antonio Abadía i Abdelaziz Merzougui lluitaran per la victòria, i als 5.000 m el gran favorit és Ayad Lamdassem.
En tanques, Jackson Quiñonez tindrà com a rival al líder de l'any dels 110 m tanques, Franciso Javier Lopez, i als 400 metres Juan Enrique Vallés podrà confirmar i millorar la mínima europea ja aconseguida i buscar la mínima olímpica. Als 3.000 m obstacles, tindrem l'oportunitat de tornar a veure a un atleta de la qualitat d'Eliseo Martín amb rivals com el català Àngel Mullera.
En salt de llargada, junt al mencionat Eusebio Cáceres, participen Luis Felipe Meliz i Jean Marie Okutu. En alçada un altre duel entre Javier Bermejo, Miguel Àngel Sancho i Simón Siverio, en perxa el català Igor Bychkov i en triple salt un altre duel entre José Emilo Bellido i Lysvanys Pérez amb la presència del júnior català Daniel Pacheco.
Els llançaments també estaran farcits de figures com Frank Y. Casañas i Mario Pestano en disc, i Borja Vivas i Yioser Toledo en pes. També destaquen els catalans Jordi Sánchez en javelina i Edgar Capdevila que es mesurarà amb el gallec Isaac Vicente en martell.
En marxa, podrem veure a Miguel Àngel López, atleta seleccionat pels Jocs Olímpics de Londres.
En dones, la participació es igualment estel·lar, Belen Recio als 100 metres, Alazne Furundarena als 200 m i Auri Lorena Bokesa als 400 metres. Als 800 m, destaca Isabel Macias i Khadija Rahmouni El Alami. Als 100 m tanques es podrà gaudir del duel entre Ana Torrijos i Estefania Fortes. En salt d'alçada, Gema Martín i la barcelonina Clàudia García . En perxa, Naora Aguirre i la vallesana Anna Mª Pinero, en salt de llargada Concha Muntaner, que buscarà mínima olímpica, i en triple salt la jove sensació galega Ana Peleteiro, amb Maitane Azpeitia i la manresana Débora Calveras. En llançament de pes participaran Ursula Ruiz i la tarragonina Irache Quintanal, i també destacar a Laura Redondo en martell.
Per últim, a la prova de marxa podrem gaudir de la participació de Beatriz Pascual i Maria José Poves, atletes ja seleccionades pels jocs i també de la jove Júlia Takacs.

Nota de Premsa RFEA

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
15 de juny de 2012