NOTÍCIES 2012

CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2012
La Marató de Barcelona, la Millor d'Espanya

La Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació s'elabora basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l'antiguitat de la prova, el número d'atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes que participen segons les posicions als rànquings. Un cop sumats aquests conceptes, es fa la mitjana de les tres últimes temporades per a establir la classificació final. Les puntuacions es realitzen en sis categories que són: la milla, curses de 10 km, mitja marató, marató i les proves de 100 km. Cinc curses catalanes apareixen entre les sis primeres posicions.
Aquest any, la Marató de Barcelona encapçala la classificació d'aquesta modalitat millorant la tercera posició aconseguida la temporada passada.
També destaca el tercer lloc que ocupa la Mitja Marató de Granollers que també millora la cinquena plaça anterior. En aquesta modalitat també apareix la Mitja Marató Ciutat de Barcelona en la sisena posició.
A la modalitat de 10 km apareix la tradicional Jean Bouin Trofeu Ciutat de Barcelona en la cinquena posició, la mateixa plaça que la Milla Sagrada Família - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona a la corresponent modalitat de milla en ruta.

Nota de Premsa RFEA

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
16 de novembre de 2012