NOTÍCIES 2015

CLASSIFICACIÓ DE LES CURSES EN RUTA 2015

La Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la classificació de totes les carreres en ruta que es realitzen a Espanya. La puntuació s'elabora basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l'antiguitat de la prova, el número d'atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes que participen segons les posicions als rànquings. Un cop sumats aquests conceptes, es fa la mitjana de les tres últimes temporades per a establir la classificació final. Les puntuacions es realitzen en sis categories que són: la milla, curses de 10 km, mitja marató, marató i les proves de 100 km. Cinc curses catalanes apareixen entre les cinc primeres posicions.
La Zurich Marató de Barcelona és la cursa catalana millor classificada, situant-se en la segona posició en aquesta modalitat.
També destaca el tercer lloc que ocupa la Mitja Marató Ciutat de Barcelona, modalitat en la que la Mitja Marató de Granollers se situa en la quarta posició.
A la modalitat de 10 km apareix la tradicional Jean Bouin Trofeu Ciutat de Barcelona en la quarta posició, i la Cursa del Nassos, també de Barcelona, se situa en l'onzena posició.
Per últim, a la classificació de les curses de milla urbana, la Milla Sagrada Família - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona , es troba en una meritòria setena posició.

Notícia RFEA

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació
6 de novembre de 2015