Nota de Premsa nº: 17/2005
Barcelona, 21 d'abril de 2005
5a. CURSA ATLÈTICA CIRCUIT DE CATALUNYA
Mulla't i Corre
El proper diumenge 24 d’abril es celebrarà la cinquena edició de la Cursa Atlètica Circuit de Catalunya, que tal i com indica el seu nom té la gran particularitat de que serà el Circuit de Montmeló la pista on els participants faran les curses.
Després de la iniciativa començada l’any 2.001, aquesta cinquena edició ja consolida un esdeveniment esportiu on tots els participants podran gaudir d’una bona experiència, conèixer des de dins el Circuit de Montmeló, i a la vegada contribuir en una causa solidària.
Aquest any la cursa, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa presenta importants novetats organitzatives. Sota el lema, “Mulla’t i Corre”, a la matinal atlètica es disputaran tres proves, una de  3.000 metres amb sortida a les 11 hores, altre de 8.000 m que sortiran trenta minuts més tard, i l’última de 1.200 metres amb sortida les 12,30 hores.
És planteja un gran repte: el de millorar el rècord de participació d’una manera important fins a posar aquesta cursa entre les més importants de Catalunya.
També com les edicions precedents, aquesta iniciativa té com a objectiu principal recaptar fons destinats als projectes d’investigació impulsats per a la Fundació Esclerosi Múltiple. Tots els participants tindran el plaer de gaudir d’un paratge únic i contribuir a una causa noble, ja que la totalitat de la recaptació de la inscripció dels participants anirà a la Fundació Esclerosi Múltiple per a pal•liar els efectes d’una malaltia que limita i incapacita físicament a qui la pateix. El preu de la inscripció és de 10 € per participant.
Aquesta iniciativa pretén ser una festa de l’atletisme català que amb la motivació d’una bona causa pot unir a la gent de l’atletisme i gaudir en família d’una jornada dominical inoblidable. De fet aquest dia s’ha convertit en una jornada de portes obertes del Circuit de Catalunya, ja que tant els participants com els acompanyants poden conèixer des de dins aquesta magnífica instal•lació esportiva.
La Federació Catalana té la il•lusió d’aconseguir un gran èxit en aquesta iniciativa atlètica i solidària, i la intenció de donar-li continuïtat en els propers anys.
L'esclerosi múltiple (EM) és una malaltia del sistema nerviós central (SNC) en el qual s'hi diferencien dues parts principals: cervell i medul•la espinal. Envoltant i protegint les fibres nervioses del SNC hi ha un material compost per proteïnes i greixos anomenat mielina que facilita la conducció dels impulsos elèctrics entre les fibres nervioses. En l'Esclerosi Múltiple la mielina es perd en múltiples àrees, deixant en ocasions cicatrius (esclerosi). Aquestes àrees lesionades es coneixen també amb el nom de plaques de desmielinització. L'Esclerosi Múltiple no és ni contagiosa, ni hereditària, ni mortal. .Malauradament,  l’esclerosi múltiple encara no té cura, i a Catalunya afecta a 4.000 persones. La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va néixer l’any 1989  amb l’objectiu de  millorar  la qualitat de vida de les persones afectades d’esclerosi múltiple i potenciar la investigació. Actualment la FEM disposa de 4 Hospitals de Dia a Catalunya i un Centre Especial de Treball.

WEBAlberto Ruiz
Premsa i Comunicació