Nota de Premsa nº: 18/2005
Barcelona, 28 d'abril de 2005
COMENÇA LA LLIGA ESTATAL DE CLUBS

Aquest cap de setmana comença l'edició número quaranta-vuit del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. Aquest any la Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar la temporada quan es van homogeneïtzar en una única categoria la Divisió d'Honor, la Primera i la Segona Divisió, amb la diferència que en aquesta ocasió la puntuació és exclusivament per llocs.

Amb aquest sistema de competició es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club.

En la primera jornada, que es celebrarà aquest dissabte 30 d'abril en horari de tarda, l'Integra 2 – L'Hospitalet i el Futbol Club Barcelona disputaran el seu encontre de categoria femenina al Complex Esportiu L'Hospitalet Nord, en contra de J'hayber Playas de Castellón i l'Scorpio 71 Mondo. També en la categoria femenina, l'Agrupació Atlètica de Catalunya es desplaçarà a Sant Sebastià per disputar el seu encontre amb l'Atlètic de Sant Sebastià, l'Scania Pamplona At i l'Oviedo Atlètic.

En homes, l'Agrupació Atlètica de Catalunya viatjarà a Nerja per disputar el seu encontre amb l'amfitrió el Nerja At. – Cueva de Nerja., EAMJ Playas de Jandia, i el Puma Chapín Jerez. L'altre club català, el Futbol Club Barcelona, es desplaçarà a Vitòria per trobar-se amb l'Avia - Ajuntament Vitòria-Gasteiz, el Bizkorrak - Universitat del País Basc, i la Universitat d'Oviedo.

A l'historial d'aquesta competició destaca el F.C. Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit en categoria masculina, encara que l'última va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions en la dècada dels setanta. En els últims anys el València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers dotze anys de manera consecutiva. En homes el Puma Chapín Jerez ha guanyat les quatre últimes edicions.

Web del Campionat

Nota de Premsa de la R.F.E.A.

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació