Nota de Premsa nº: 12/2006
Barcelona, 15 de març de 2006
CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de març se celebrarà el Campionat d’Espanya Absolut de Cros en les modalitats d’individual i per comunitats autònomes a la localitat asturiana de La Morgal Llanera. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories júnior, promesa i sènior, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d’Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.

Com és habitual el Campionat d’Espanya és bàsic per a la formació de l’equip espanyol que participarà en el Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Fukuoka, Japó, els dies 1 i 2 d’abril.

Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant els Campionats de Catalunya de Cros, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.

A la llista es troben els millors especialistes catalans en aquesta disciplina. En la categoria de cros curt apareixen noms com Josep Lluís Blanco, Campió Català d’aquesta temporada, Reyes Estévez i Miquel Quesada.

En la modalitat de cros llarg trobem a Carles Castillejo, Campió Català 2.006, i a José Rios, recent guanyador de la marató de Tokio.

En dones destaca la potència de l’equip català de cros llarg on tenim a Rosa Maria Morató, actual Campiona d’Espanya i principal favorita per a revalidar el títol desprès de ser la gran dominadora de la temporada estatal de cros. També destaquem a Judit Pla, Isabel Eizmendi, i Sílvia Montané.

Com ja hem assenyalat a La Morgal Llanera també es juga el Campionat d’Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d’aquest Campionat Estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en 44 ocasions de les vuitanta sis disputades.  En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en catorze ocasions de les quaranta disputades. La temporada passada a Toro, l’equip català va guanyar en la modalitat de cros llarg en dones.


Web del Campionat  /   Selecció Catalana

Nota de Premsa de la RFEA  /  Història

Atletes inscrits  /  Inscrits per Federacions


Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació

.