Nota de Premsa nº: 17/2006
Barcelona, 27 d'abril de 2006

COMENÇA LA LLIGA ESTATAL DE CLUBS

Aquest cap de setmana comença l'edició número quaranta-nou del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. Aquest any la Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa dues temporades quan es van homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.

Aquesta temporada tenim al Futbol Club Barcelona i a l’Agrupació Atlètica de Catalunya UBAE en la Divisió d’Honor en la categoria femenina, i al Futbol Club Barcelona i el Medilast Carrefout Lleida en la masculina. A la Primera Divisió, els representants catalans són l’Agrupació Atlètica de Catalunya en homes, i L’Hospitalet Atlètic, el Club Atlètic Manresa i el Club Atlètic Vic, en dones.

En la primera jornada, que es celebrarà aquest dissabte 29 d'abril en horari de tarda, el Futbol Club Barcelona i el Medilast Carrefourt Lleida es desplacen a Pamplona per disputar el seu primer encontre a l’Estadi Larrabide en contra de l’Scania Pamplona Atlètic i l’Avia Ajuntament Vitòria-Gasteiz. En dones, les representants catalanes es trobaran a l’Estadi de Serrahima en contra de l’Altètic de Sant Sebastià i el Caja Canaries.

En la Primera Divisió els encontres es disputaran el diumenge 30 també en horari de tarda. Els clubs representants catalans en categoria femenina es trobaran al Complex Poliesportiu de L’Hospitalet Nord amb Vihaso Madrid Club Atletismo. En homes, l’Agrupació viatjarà a La Rioja per disputar l’encontre a l’Estadi Municipal de Haro en front de La Rioja Atletismo, Sociedad Gimástica de Pontevedra i el CA Hinaco Monzón.

A l'historial d'aquesta competició destaca el F.C. Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit en categoria masculina, encara que l'última va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions en la dècada dels setanta. En els últims anys el València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers tretze anys de manera consecutiva. En homes el Puma Chapín Jerez ha guanyat les cinc últimes edicions.

                             

WEB del Campionat  -  Nota de Premsa de la RFEA


Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació