Nota de Premsa nº: 25/2006
Barcelona, 19 de juliol de 2006

CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

El proper cap de setmana, 22 i 23 de juliol, se celebrarà el LXXXVIè Campionat d'Espanya Absolut a les pistes d'atletisme del Centre Aragonès de l'Esport a Saragossa. Més d'un centenar d'atletes catalans participaran en aquest campionat estatal que significa també la principal prova de selecció per a participar en els Campionats d'Europa que se celebraran a Goteborg, Suècia, el proper mes d'agost.

Podem destacar atletes catalans com Alvaro Aljarilla (FCB), inscrit en les proves de 100 i 200 metres, però és en aquesta última on té més possibilitats ja que figura com la tercera millor marca de l'any. També en els 200 m figura Jordi Mayoral (Aquadiver-GEiEG), atleta que té en el seu historial 7 títols absoluts en els 200 metres. En la prova dels 800 m tenim a Miquel Quesada (FCB) atleta que ja té la mínima per a Goteborg i que buscarà la selecció per l'europeu. En els 1.500 metres figura inscrit Reyes Estévez (Nike R.), que de moment és una incògnita en quin estat de forma arriba al campionat. José Ríos (CA Adidas) està inscrit en els 5.000 metres però és una atleta que té els seus objectius en la marató. José Luís Blanco (Aquadiver-GEiEG) en 3.000 m obstacles, segona millor marca estatal i amb mínima per l'europeu, però amb molta competència per les tres places en aquesta especialitat. En la prova dels 110 m tanques tenim al flamant rècordman estatal, Jackson Quiñonez (FCB), que tindrà la possibilitat d'inaugurar el seu palmarès a l'aire lliure. En la cursa dels 400 m tanques, Pablo Martínez (FCB) figura com a la tercera millor marca de l'any. En salt d'alçada, els joves Miquel Vélez (FCB) i Lemen Fatty (MC Lleida) també tenen possibilitats de pujar al podi. En salt amb perxa, destaquem a Joan Planas (P Chapin J.) en el tercer lloc del rànking anual. En triple salt, tenim als dos millors especialistes estatals del moment, Pere Joseph (FCB) que encapçala el ranking de l'any i Eduard Pérez (FCB) en segona posició. En pes, podem destacar a Eloi Rovira (FCB). El recordman d'Espanya de llançament de martell, Moisès Campeny (FCB), campió en les set últimes edicions, intentarà sumar un altre títol al seu palmarès, en aquesta prova també tenim a Joan Bea (FCB). A l'especialitat del decatló, l'Agustí Fèlix (Platges C.) té la millor marca de l'any. Per últim, en la prova dels 20 km marxa destaquem la presència de Jesús Àngel García Bragado (C. Isabel II) i José Antonio González (AAC).

En dones, podem destacar a Eva Martín (FCB) que lluitarà per pujar al podi en els 200 metres. Aquesta atleta també està inscrita en les proves de 100 i 400 metres. Montse Mas (FCB) figura com a segona en aquesta temporada en els 800 metres, Judit Pla (FCB) com a tercera en els 5.000 metres. La recordwoman estatal de 3.000 metres obstacles, Rosa Morató (FCB) surt com a principal favorita en un any que està demostrant una gran forma. Laia Forcadell (L'Hospitalet) en els 400 m tanques és la segona del ranking de l'any. En salt amb perxa Anna Mª Pinero (AAC) que ha batut aquesta temporada el rècord català, també figura com a segona de l'any. Berta Castells (V TiM), també recordwoman d'Espanya, és la principal favorita en el llançament de martell. Irache Quintanal (FCB), està inscrita en llançament de pes i disc, té la millor marca d'Espanya de l'any en pes i la segona en disc. En aquesta especialitat tenim a Sònia Godall (L'Hospitalet), gran veterana, Campiona d'Espanya l'any 93 i tercera del ranking aquesta temporada. En javelina destaquem a Marta Alonso (FCB) i Núria Ferrer (AAC), i en l'especialitat de l'heptatlò, Cristina Bàrcena (FCB). Per últim, en la cursa dels 10 quilòmetres marxa Beatriu Pascual (V TiM) i Maria Vasco (CA Montbui) surten com a favorites.


Web   /   Atletes Inscrits   /   Nota de Premsa RFEA  /  Nou Horari

Alberto Ruiz
Premsa i Comunicació