Barcelona, 7 de març de 2007
Nota de Premsa nº: 10/2007

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS

Aquest diumenge 11 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros individual i per comunitats autònomes a Càceres. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories júnior, promesa i sènior, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.

Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà dues setmanes més tard en el Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Mombasa, Kenya.

Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya de Cros a Reus, i la resta a criteri de la Comissió de Cros. A l'equip masculí trobem noms com els de Carles Castillejo (Adidas RT) actual Campió de Catalunya, José Luís Blanco (CA Lloret-La Selva) Campió d'Espanya la temporada passada en la modalitat de cros curt, i a José Ríos (Adidas RT).

En dones destaca la potència de l'equip català absolut on tenim a Rosa Maria Morató (VTiM), Campiona d'Espanya de Cros en 2.005, i una de les principals favorites per aconseguir el títol. També destaquem a Judit Pla (FCB), Isabel Eizmendi (AE Blanc i Blau), i Sílvia Montané (FCB).

Com ja hem assenyalat a Càceres també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en 44 ocasions de les vuitanta-set disputades.  En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en quinze ocasions de les quaranta-una disputades. La temporada passada a La Morgal-Llanera, l'equip català va guanyar en dones i també en la modalitat de cros curt homes.

Web del Campionat  /  Selecció  /  Atletes d'inscrits