Barcelona, 26 d'abril de 2007
Nota de Premsa nº: 20/2007

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

COMENÇA LA LLIGA ESTATAL DE CLUBS
Cartell Campeonato de Espaņa de ClubsAquest cap de setmana comença l'edició número cinquanta del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa tres temporades quan es va homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.
La Divisió d'Honor l'integren 16 equips d'homes i 16 de dones. En la primera jornada, que se celebrarà aquest dissabte 28 de abril, es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per eludir el descens.
Aquesta temporada tenim a l'Agrupació Atlètica de Catalunya-UBAE i l'ISS-L'Hospitalet en la Divisió d'Honor en la categoria femenina, i el Medilast Sport Lleida UA en la masculina. A la Primera Divisió, els representants catalans són l' Agrupació Atlètica de Catalunya-UBAE en homes, i el Club Atlètic Manresa, el Club Atlètic Vic, i el Medilast Sport Lleida UA en dones. S'ha d'assenyalar que el Futbol Club Barcelona ha renunciat a participar aquesta temporada en aquesta competició.
A la Divisió d'Honor, la primera jornada, que se celebrarà el proper dissabte 28 d'abril en horari de tarda, el MS Lleida es desplaça a Castelló. En dones, els dos clubs catalans, AAC-UBAE i l'ISS-L'H, competiran a l'Estadi de Serrahima de Barcelona.
A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge 29, en aquest cas en horari matinal. Els clubs representants catalans en categoria femenina es trobaran a la Pista Municipal Josep Maria Pallàs de Vic. En homes, l'Agrupació viatjarà a Monzón per disputar el seu encontre.
En els últims anys el València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers catorze anys de manera consecutiva. En homes el Puma Chapín Jerez ha guanyat les sis últimes edicions. A l'historial d'aquesta competició destaca el F.C. Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit en categoria masculina, encara que l'última va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions en la dècada dels setanta.

Web Campionat   /  Nota de Premsa RFEA