Barcelona, 2 d'agost de 2007
Nota de Premsa nº: 26/2007

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

Cartell CampionatEl proper cap de setmana, 4 i 5 d'agost, se celebrarà el LXXXVIIè Campionat d'Espanya Absolut a l'Estadi d'Anoeta de Sant Sebastià. Més de cent vint atletes catalans participaran en aquest campionat estatal que significa també la principal prova de selecció per a participar en els Campionats del Món que se celebraran del 25 d'agost al 2 de setembre a Osaka, Japó.
Podem destacar atletes catalans com José Luís Blanco (CA Lloret LS) en els 3.000 m obstacles, prova en la que també participarà Rubén Palomeque (FCB). En els 1.500 m figura inscrit Reyes Estévez (Nike R), que de moment és una incògnita en quin estat de forma arribarà al campionat. En la prova dels 110 m tanques tenim com a principal favorit al rècordman estatal, Jackson Quiñonez (FCB). En la cursa dels 400 m tanques, Jaime Juan (FCB), en salt d'alçada, Miquel Vélez (FCB), en salt amb perxa, destaquem a Raul Mayor (FCB) i en triple salt a Pere Joseph (FCB). El recordman d'Espanya de llançament de martell, Moisès Campeny (FCB), campió en les vuit últimes edicions, intentarà sumar un altre títol al seu palmarès, en aquesta prova també tenim a Joan Bea (FCB). En javelina destaquem al prometedor Jordi Sànchez (FCB), i per últim, a l'especialitat del decatló, l'Agustí Fèlix (Playas C.) tindrà l'oportunitat de revalidar el títol aconseguit la temporada passada.
En dones, destaca Rosa Mª Morató (VTiM) que surt com a principal favorita en un any que ha batut dues vegades el rècord d'Espanya dels 3.000 m obstacles. Irache Quintanal (FCB), està inscrita en llançament de pes i disc, té la millor marca espanyola de l'any en les dues especialitats i aspira als dos títols. Encapçalen també el rànquing de l'any Judit Pla (FCB) en els 5.000 metres, Berta Castells (V TiM) que és la principal favorita en el llançament de martell, i Laia Forcadell (ISS-L'Hospitalet) en els 400 m tanques. També podem destacar altres atletes amb possibilitats com Eva Martín (FCB) inscrita en les proves de 100 i 200 metres, Sílvia Riba (CA Vic) que participarà en els 100 m i el salt de llargada, Montse Mas (FCB) en els 800 metres, Eva Àrias (V TiM) en els 1.500 m, en salt amb perxa tenim a Anna Mª Pinero (FCB) que ha batut aquesta temporada el rècord català, i que figura com a segona de l'any. Anna Palou (FCB) també en salt amb perxa, Olga Ortega (FCB) en els 400 m tanques, Sílvia Montané (FCB) en els 5.000 metres, Sònia Godall (VTiM) en disc, Elia Pascual (CA Igualada) en javelina, i en l'especialitat de l'heptatlò, Cristina Bàrcena (FCB). Per últim, en la cursa dels 10 quilòmetres marxa Beatriu Pascual (V TiM) i Maria Vasco (AE Blanc i Blau) surten com a favorites.
En els relleus, el Futbol Club Barcelona s'ha classificat per a participar en les dues especialitats de 4X100 i 4X400 m, tant en homes com en dones. L' ISS-L'Hospitalet participarà en la cursa dels 4X100 m femenins.


Reglament / Nou Horari / Nota de Premsa RFEA / Atletes inscrits / Relleus