Barcelona, 29 de maig de 2008
Nota de Premsa nº: 19/2008

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

OPEN CATALUNYA 2008
OPEN CATALUNYA - Barcelona 1/6El proper diumenge 1 de juny, se celebrarà l'Open Catalunya, en el marc del 88è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme - Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona.
Ara fa dos anys que la Federació Catalana d'Atletisme va iniciar aquest nou format de competició, on s'afegeix al tradicional campionat autonòmic la característica d'Open, donant a algunes proves el nivell d'un Míting Internacional amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista. Amb aquest format els millors atletes catalans tenen l'oportunitat de disputar la competició més important del calendari atlètic català amb els millors contrincants possibles, fet que pot facilitar la consecució de les millors marques. Els millors atletes catalans, una bona representació de atletes de resta de l'Estat, i atletes de catorze països garanteixen una bona jornada atlètica. Cinc-cents atletes catalans participaran en lluita pel títol autonòmic, i prop d'un centenar d'atletes competiran fora de concurs en qualitat de míting.
Podrem gaudir d'un esdeveniment atlètic de magnífic nivell, i de la participació dels millors atletes catalans com José Luís Blanco en els 3.000 metres obstacles. Els 800 metres prometen un bon espectacle amb Miguel Quesada i Reyes Estévez. També els 1.500 metres on tenim a Carles Castillejo, Víctor Montaner i l'atleta valencià José Antonio Redolat. En els 5.000 metres s'espera una bona cursa amb José Ríos i Ayad Lamdassem. En els 110 m tanques destaca la participació de Jackson Quiñonez. En llançament de martell, el recordista estatal Moisès Campeny, i per acabar la participació masculina destaquem al marxador Jesús Àngel Garcia Bragado.
En dones podem destacar a Rosa Maria Morató, que aquesta vegada participarà en els 1.500 metres, igual que Judit Pla. També figures com Maria Vasco, i Beatriz Pascual en els 5 km marxa, Berta Castells, en martell, Laia Forcadell en els 400 m tanques, Jacqueline Martín en els 5.000 metres i Irache Quintanal que llançarà el pes i el disc.
De la participació internacional podem destacar el grup d'atletes kenyans com Michael Rotich, acreditat amb una marca de 1'44”09 en 800, Paul Meli que té 3'37”04 en 1.500, Peter Kiriu, acreditat amb 13'23” en els 5.000 metres i que recentment es va classificar en segona posició a la Cursa de Bombers'08. També la campiona d'Etiòpia, Frehiwat Ghosu, que competirà en els 1.500 metres. De Portugal destaca Manuel Damiao, amb una marca de 3'34”37 en els 1.500 m. En triple salt competirà la russa Svetlana Semenova que té com a millor marca 14,02 metres. De la representació italiana destaca Fabrizio Schembri que té com a millor registre 16,92 m en triple salt. Per últim, destacar el salt d'alçada masculí on participarà l'atleta cubà resident a Espanya, Lisvanys Pérez, acreditat amb 2,29 m i el Campió d'Espanya, Javier Bermejo, amb una millor marca de 2,28 metres .
Les competicions es realitzaran a doble jornada de matí i tarda, començant a partir de les 10.30 h i les 18.00 hores, respectivament. Com a Representant Federatiu en aquesta competició assistirà el President de la Federació Catalana, Romà Cuyàs.

Web Campionat  /  Atletes admesos