Barcelona, 24 de juliol de 2008
Nota de Premsa nº: 22/2008

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT
Cartell CampionatEl proper cap de setmana, 26 i 27 de juliol, se celebrarà el LXXXVIIIè Campionat d'Espanya Absolut al Centro Insular de Atletismo de Tenerife (CIAT) de Tincer, Santa Cruz de Tenerife. Aquesta serà la primera vegada que l'estatal absolut se celebra a les Illes Canàries. Més de cent vint atletes catalans participaran en aquest campionat que significa també la principal prova de selecció per a participar en els Jocs Olímpics que se celebraran del 15 al 23 d'agost a Beijing, Xina.
Podem destacar atletes catalans com Alvaro Aljarilla (FCB) inscrit a les proves de 100 i 200 metres, Miquel Quesada (JAS) als 800 metres, atleta amb mínima olímpica i recent recordista català. Als 1.500 m figura Reyes Estévez (Nike R) que també va fer mínima recentment i es juga la plaça pels Jocs. Rubén Palomeque (FCB) i José Luís Blanco (CA Lloret LS), encapçalen el rànquing dels 3.000 m obstacles, tenen mínima i també es juguen a Tenerife la plaça olímpica. Als 5.000 metres participarà Carles Castillejo (CA Adidas) atleta seleccionat pels Jocs en els 10.000 metres. En 110 m tanques figura com a principal favorit el recordista estatal, Jackson Quiñonez (FCB) que té assegurada la plaça olímpica. En salts, tenen possibilitats de pujar al pòdium Miquel Vélez (FCB) en salt d'alçada, Igor Bychkov (PChJ) i Albert Vélez (FCB) en perxa, i Pere Joseph (FCB) en triple salt. Moisès Campeny (FCB), campió en les nou últimes edicions, intentarà sumar un altre títol al seu palmarès en martell, Agustí Fèlix (PdC) en decatló, i als 10 km marxa participaran Jesús A. García Bragado (C Isabel II) que ja està seleccionat pels jocs, i José A. González (AE BiB).
En dones, destaca Sílvia Riba (CA Vic) inscrita als 100 m llisos i salt de llargada, Eva Martin (FCB) inscrita en les proves de 200 i 400 metres, Mari Carmen González (CA Laietània) en els 800 m, Natàlia Rodríguez (CA Adidas) que buscarà la mínima olímpica A i el títol en els 1.500 metres, Rosa Mª Morató (VTiM) que ja disposa de mínima i aspira a renovar el títol estatal i Eva Arias (VTiM) en els 3.000 m obstacles, Judit Pla (FCB) també amb mínima B i Jacqueline Martín (FCB) en els 5.000 metres, Laia Forcadell (ISS-L'Hospitalet) principal favorita en els 400 m tanques i també amb mínima olímpica. Anna Mª Pinero (FCB) i Anna Palou (FCB) en salt amb perxa, Irache Quintanal (FCB), està inscrita en llançament de pes i disc, Berta Castells (V TiM) en martell, Núria Ferrer (AAC) en javelina, i Cristina Bàrcena (FCB) a l'heptatlò. Per últim, a la cursa dels 10 quilòmetres marxa Beatriz Pascual (V TiM) i Maria Vasco (AE Blanc i Blau) surten com a favorites pel títol i ja són atletes seleccionades pels Jocs.
En els relleus, el Futbol Club Barcelona s'ha classificat per a participar als 4X400 metres tant en homes com en dones, i l'ISS-L'Hospitalet i l'Agrupació Atlètica de Catalunya participaran als 4X100 metres femenins.

Web Campionat / Atletes inscrits / Nota de Premsa RFEA