Barcelona, 29 de juliol de 2008
Nota de Premsa nº: 23/2008

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

JOCS OLÍMPICS DE BEIJING
16 Atletes Catalans Seleccionats

El Comitè Tècnic de la Real Federación Española de Atletismo ha donat a conèixer la selecció espanyola que participarà en els Jocs Olímpics de que se celebraran a Beijing del 15 al 24 d'agost. L'equip espanyol estarà integrat per 54 atletes, 32 homes i 22 dones.
Setze atletes catalans, nou homes i set dones, han estat seleccionats per a participar en aquests Jocs. Aquesta serà la representació més nombrosa d'atletes catalans en uns Jocs Olímpics, superant els 14 atletes que van participar a Barcelona'92. L'aportació catalana a l'equip espanyol es la més nombrosa de l'estat, representant el 29,6 % del total de la selecció, quasi un terç de l'equip espanyol és català.
Els seleccionats són, Rosa Mª Morató (VTiM) que participarà als 3.000 m obstacles, Berta Castells (VTiM) al llançament de martell, Beatriz Pascual (VTiM) i Maria Vasco (AE BiB) als 20 km marxa, Irache Quintanal (FCB) al llançament de pes, Natàlia Rodríguez (CA Adidas) als 1.500 metres, i Laia Forcadell (ISS-L'H) als 400 metres tanques.
En homes tenim a José Ríos (CA Adidas) que participarà a la marató, José Luis Blanco (CA Lloret LS) i Ruben Palomeque (FCB) als 3.000 m obstacles, Carles Castillejo (CA Adidas) i Ayad Lamdassem (CA Adidas) als 10.000 metres, Jackson Quiñónez (FCB) als 110 m tanques, Jesús Àngel Garcia Bragado (C Isabel II) als 50 km marxa, Miquel Quesada (JAS) als 800 metres, i Reyes Estévez (Nike R) als 1.500 metres.
Aquests seran els cinquens Jocs Olímpics per a Jesús Àngel Garcia i el quarts per a Maria Vasco que va aconseguir medalla als Jocs de Sidney'00. Per a Natàlia Rodríguez, Reyes Estévez i José Ríos seran els tercers Jocs, i per a Carles Castillejo, Miquel Quesada, Jackson Quiñonez, Berta Castells i Irache Quintanal els segons.

Web JJOO / Nota de Premsa RFEA / Atletes catalans als JJOO (Historial)