Barcelona, 12 de març de 2008
Nota de Premsa nº: 9/2008

Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
Cartell CampionatAquest diumenge 11 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros individual i per comunitats autònomes a Tarancón, Cuenca. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories júnior, promesa i sènior, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà dues setmanes més tard en el Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Edimburg (Gran Bretanya) el proper 30 de març.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya de Cros a Vic, i la resta a criteri de la Comissió de Cros. En dones destaca la potència de l'equip català absolut on tenim a Rosa Maria Morató (VTiM), actual Campiona d'Espanya, i una de les principals favorites per a revalidar el títol. També destaquem a Judit Pla (FCB) actual Campiona de Catalunya, Jacqueline Martín (FCB), Isabel Eizmendi (AE Blanc i Blau), i Meritxell Calduch (FCB).
A l'equip masculí trobem noms com els de Carles Castillejo (CA Adidas) actual Campió de Catalunya, José Luís Blanco (CA Lloret-La Selva), José Ríos (CA Adidas), Reyes Estévez (Nike R), i Ayad Lamdassem (CA Adidas).
Com ja hem assenyalat a Tarancón també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-cinc ocasions de les vuitanta-vuit disputades. En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en setze ocasions de les quaranta-dues disputades. La temporada passada a Càceres, la Federació Catalana va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya de Federacions de Cros tant en homes com en dones, així com també en la categoria de júnior femenina.

Selecció Catalana  /   Reglament  /  Horari i Circuit