Barcelona, 28 de maig de 2009
Nota de Premsa nº: 17/2009
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT - OPEN CATALUNYA
MÍTING INTERNACIONAL PALAFRUGELL - COSTA BRAVA
El proper dissabte 30 de maig, es realitzarà el 89è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme – Open Catalunya i 18è Míting Internacional d'Atletisme Palafrugell – Costa Brava a l'Estadi Josep Pla Arbonès de Palafrugell.
En aquesta edició, a l'autonòmic absolut, que continua amb el format d'Open que es va iniciar ara fa tres anys amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista, s'afegeix el Míting Internacional de Palafrugell. Un esdeveniment atlètic que es troba dins del circuit internacional de l'E.A.P. (Europe Athlétisme Promotion) i que aplega un total de 18 mítings internacionals de 7 països europeus.
Amb aquests tres ingredients, està garantit l'espectacle atlètic on els millors atletes catalans tindran l'oportunitat de disputar la competició més important del calendari atlètic català amb els millors contrincants possibles, fet que pot facilitar la consecució de les millors marques. Els millors atletes catalans, una bona representació de atletes de resta de l'Estat, i atletes de vint-i-quatre països garanteixen una bona jornada atlètica. Cinc-cents atletes catalans participaran en lluita pel títol autonòmic, i més d'un centenar d'atletes competiran fora de concurs en qualitat de míting.
Podrem gaudir d'un esdeveniment atlètic de magnífic nivell, i de la participació dels millors atletes catalans com Jackson Quiñonez (FCB) als 110 m tanques, Miguel Quesada (JAS) als 800, Carles Castillejo (P ChJ), Víctor Montaner (FCB) i Ayad Lamdassem (PI) als 1.500 m, Reyes Estévez (CD NR) als 5.000 m, José Luís Blanco en els 3.000 metres obstacles, Jesús Àngel Garcia Bragado (C Isabel II) als 5 km marxa, Moisès Campeny (FCB) en martell, Eduard Viles (CAI) als 100 m, Marc Orozco (FCB) als 400 m i Pere Joseph (FCB) en triple salt.
En dones, podem destacar a figures com Maria Vasco (CA MV), i Beatriz Pascual (VTiM) als 5 km marxa, Judit Pla (FCB) als 1.500 m, Laia Forcadell (ISS-L'H) als 400 m tanques, Irache Quintanal que llançarà el pes i el disc, Sílvia Riba (CA ViC) inscrita en 100 metres i salt de llargada, Eva Martín (FCB) als 400 m, Carmen Sánchez (ISS-L'H) als 200 m, i Mª Carmen González (CAL) als 800 metres.
També cal destacar la presència d'atletes de la resta de l'estat com Mario Pestano (TC) en llançament de disc i Javier Bermejo (CP) en salt d'alçada.
De la participació estrangera destaca el nivell que tindrà la cursa dels 3.000 m obstacles amb una nodrida participació d'atletes africans encapçalat per Caleb Ngetich (Ken) acreditat amb 8'15”21 i guanyador del míting de 2.008. També les llançadores de martell Iryna Sekacheva (Ukr) i Alena Matoshka (Blr) acreditades amb marques superiors als setanta metres, i el llançador de pes Steve Manz (USA) amb una marca de 20,29 metres.

Web Campionat / Atletes admesos / Historial