Barcelona, 8 de juny de 2009
Nota de Premsa nº: 18/2009
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE FEDERACIONS AUTONÒMIQUES
El proper dissabte 13 de juny se celebrarà l'edició número trenta-quatre del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques de 1a. categoria a Ciudad Real, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions.
La Selecció Catalana sempre surt com a favorita, ja que ha estat la gran dominadora d'aquest campionat estatal des que l'any 1976 es va iniciar aquest model de competició. A l'historial de la competició, tant la Selecció Catalana femenina com la masculina han vençut 25 vegades de les 33 edicions disputades. En aquesta ocasió, Catalunya també defensarà el títol a les dues categories, ja que va aconseguir el doblet la temporada passada a Avilés. A la categoria femenina la Federació Catalana ja acumula vuit títols consecutius, i a la masculina tres.
La Federació Catalana presenta equips molt competitius ambdues categories. Pràcticament totes les figures catalanes participaran en aquest campionat estatal per equips. Podem destacar la presència de Jackson Quiñónez en 110 m tanques, Marc Orozco als 400 metres, Miguel Quesada als 800 metres, Carles Castillejo que participarà als 3.000 metres, Ayad Lamdassem als 5.000 m, José Luis Blanco als 3.000 m obstacles, el jove Eduard Viles que farà els 100 m i el relleu curt, Jesús Àngel García Bragado als 5 km marxa, i Moisès Campeny en llançament de martell.
En dones podem destacar algunes figures com Sílvia Riba que farà els 100 metres i el relleu curt, Rosa Morató els 3.000 m llisos, Judit Pla els 1.500 m, Laia Forcadell els 400 m tanques, Mª Carmen Gonzàlez els 800 metres, l'especialista en combinades Cristina Bàrcena que participarà als 100 m tanques, Eva Arias que farà els 3.000 m obstacles, Irache Quintanal al llançament de disc, i Berta Castells al de martell.

Selecció Catalana