Barcelona, 10 de març de 2009
Nota de Premsa nº: 9/2009
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
Cartell CampionatEl proper diumenge 15 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros individual i per comunitats autònomes a Albacete, Cuenca. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories veterà, júnior, promesa i sènior, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà dues setmanes més tard en el Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Amman (Jordània) el proper 28 de març.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya de Cros a Canovelles, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
En dones destaca la potència de l'equip català absolut on tenim a Rosa Maria Morató (VTiM), actual Campiona d'Espanya, i una de les principals favorites per a revalidar el títol. També destaca Judit Pla (FCB) que va aconseguir la plata la temporada passada a l'estatal, Jacqueline Martín (FCB), Eva Arias (VTiM), Núria Puig (FCB) i Meritxell Calduch (FCB).
A l'equip masculí trobem noms com els de Ayad Lamdassem (AP), actual Campió de Catalunya, Carles Castillejo (PChJ), José Ríos (CA Manresa), José Luís Blanco (CA LS), i Reyes Estévez (CD Nike R) entre d'altres.
Com ja hem assenyalat a Albacete també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-sis ocasions de les vuitanta-nou disputades. En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en divuit ocasions de les quaranta-tres disputades. La temporada passada a Tarancón, la Federació Catalana va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya de Federacions Autonòmiques de Cros tant en homes com en dones, així com també a la categoria promesa femenina Catalunya va obtenir el subcampionat, i a la de promesa masculina el tercer lloc.


Nota de Premsa RFEA / Pàgina web / Selecció Catalana / Atletes inscrits / Atletes veterans