Barcelona, 22 d'abril de 2010
Nota de Premsa nº: 13/2010
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CLUBS
Comença la Lliga Estatal 2010
Aquest cap de setmana comença l'edició número cinquanta-tres del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa sis temporades quan es va homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.
La Divisió d'Honor l'integren 16 equips d'homes i 16 de dones. A la primera jornada, que se celebrarà aquest dissabte 24 de abril, es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per a eludir el descens.
En aquesta temporada, a la Divisió d'Honor tenim al Medilast Sport Lleida UA a categoria masculina i a l'Agrupació Atlètica de Catalunya i l'ISS-L'Hospitalet a la femenina.
A la Primera Divisió, els clubs representants catalans són l'Agrupació Atlètica de Catalunya, l'ISS-L'Hospitalet i la Joventut Atlètica de Sabadell, en homes, i el Medilast Sport Lleida UA i el Club Atlètic Manresa en la categoria femenina.
La primera jornada de la Divisió d'Honor se celebrarà el proper dissabte 24 en horari de tarda, on el MS Lleida UA competirà a l'encontre de la categoria masculina que se celebrarà a l'Estadi Municipal Les Bases de Lleida, i en dones, l'ISS-L'Hospitalet i l'Agrupació AC ho faran al Complex Esportiu L'Hospitalet Nord.
A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge 25, i en aquest cas en horari matinal. Els clubs representants catalans de la categoria masculina competiran a dos encontres diferents. L'Agrupació Atlètica de Catalunya i la Joventut Atlètica de Sabadell ho faran a l'encontre que se celebrarà a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona, i l'ISS-L'Hospitalet s'haurà de desplaçar per competir a l'Estadi CAD de Saragossa. En dones, el Medilast Sport Lleida UA i el Club Atlètic Manresa competiran a l'encontre que es realitzarà al l'Estadi d'El Congost de Manresa.
En els últims anys el club València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers diset anys de manera consecutiva. En homes, l'actual Campió és el Platges de Castelló. A l'historial d'aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit a la categoria masculina, encara que l'ultima vegada va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions a la dècada dels setanta.

Web Campionat