Barcelona, 21 de juny de 2010
Nota de Premsa nº: 17/2010
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE FEDERACIONS AUTONÒMIQUES
El proper dissabte 26 de juny se celebrarà l'edició número trenta-cinc del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques de 1a. categoria a Vigo, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions.
La Selecció Catalana sempre surt com a favorita, ja que ha estat la gran dominadora d'aquest campionat estatal des que l'any 1976 es va iniciar aquest model de competició. A l'historial de la competició, tant la Selecció Catalana femenina com la masculina han vençut 26 vegades de les 34 edicions disputades. En aquesta ocasió, Catalunya també defensarà el títol a les dues categories, ja que va aconseguir el doblet la temporada passada a Ciudad Real. A la categoria femenina la Federació Catalana ja acumula nou títols consecutius, i a la masculina quatre.
La Federació Catalana presenta equips molt competitius ambdues categories. Moltes de les figures catalanes participaran en aquest campionat estatal per equips. Podem destacar la presència d'Edgar Pérez (JAS) als 200 metres, Marc Orozco (FCB) als 400 metres, Víctor Montaner (FCB) als 1.500 metres, José Ríos (CA Manresa) que participarà als 5.000 metres, Driss Lakhouaja (AAC) als 3.000 m, Angel Mullera (CA Lloret LS) als 3.000 m obstacles, Igor Bychkov (PdC) en perxa, Ruben Pros (M Lleida) en salt de llargada, Jesús Àngel García Bragado (C Isabel II) als 5 km marxa i Moisès Campeny en llançament de martell.
En dones podem destacar algunes figures com Eva Martin (FCB) que farà els 200 metres i el relleu llarg, Judit Pla (FCB) els 1.500 m, Laia Forcadell (ISS-L'H) els 400 m tanques, Mª Carmen Gonzàlez (CA Laietània) els 800 metres, Eva Arias (VTiM) que farà els 3.000 m obstacles, Anna Pinero (AAC) en perxa, Irache Quintanal (VTiM) al llançament pes i Berta Castells (VTiM) al de martell.

Selecció Catalana