Barcelona, 4 de març de 2010
Nota de Premsa nº: 7/2010
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

 

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
El proper diumenge 7 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros individual i per comunitats autònomes a La Corunya. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà tres setmanes més tard en el Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Bydgoszcz (Polònia) el proper 27 de març. Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya de Cros a Mataró, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
En dones destaca la potència de l'equip català absolut on tenim a Rosa Maria Morató (VTiM), actual Subcampiona d’Europa, Campiona d'Espanya, i una de les principals favorites per a revalidar el títol espanyol que ja ha obtingut en quatre vegades, les tres últimes consecutives. També destaca Judit Pla (FCB) plata a l’edició de 2.008, Jacqueline Martín (FCB) Campiona a l’edició de 2.001, així com també a la modalitat de cros curt els anys 2.004 i 2.005, i Gemma Barrachina (VTiM), actual subcampiona de Catalunya.
A l'equip masculí trobem noms com els de Carles Castillejo (CD Strans.com) actual Subcampió d’Espanya, Ayad Lamdassem (At Bikila) que es va classificar en tercera posició l’any passat, i figures de reconegut prestigi com José Ríos (CA Manresa), Àngel Mullera (CA Lloret LS), i Reyes Estévez (FCB) entre d'altres.
Com ja hem assenyalat a La Corunya també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-sis ocasions de les noranta-una disputades. En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en disset ocasions de les quaranta-sis disputades. La temporada passada a Albacete, la Federació Catalana va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya Absoluta de Federacions Autonòmiques de Cros tant en homes com en dones, així com també a la categoria Júnior Masculí.

Web Campionat / Selecció Catalana / Atletes inscrits / Veterans