Barcelona, 25 de març de 2011
Nota de Premsa nº: 12/2011
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

NIT DE L'ATLETISME CATALÀ
El proper divendres 1 d'abril, la Federació Catalana d'Atletisme organitza la ja tradicional “Nit de l'Atletisme Català” a l'Hotel Barcelona Center. La Nit , que aquest any arriba a la vintena edició, reuneix a tots els que formem part de la gran família atlètica catalana per fer la tradicional concessió de premis i guardons a les persones que, en mèrit al seu treball i dedicació, hagin estat mereixedores de públic reconeixement.

Els premis als millors atletes catalans de la temporada 2.010 han estat per Natàlia Rodríguez i Ayad Lamdassem. Els dos atletes han protagonitzat una extraordinària temporada, amb la culminació de la Medalla de Plata dels 1.500 m al Campionat del Món en pista coberta de Doha i la Medalla de Bronze als Campionats d'Europa de Barcelona a càrrec de l'atleta tarragonina, i la Medalla de Plata als Campionats d'Europa de Cros en Portugal i la quarta posició dels 10.000 metres als Campionats d'Europa de Barcelona de l'atleta d'origen magrebí nacionalitzat espanyol des de l'any 2.007.

També es farà lliurament de premis als millors atletes catalans en totes les categories. Igualment rebran el reconeixement públic els entrenadors dels atletes guardonats, i els atletes que han batut durant la temporada 2.010 un Rècord de Catalunya. A les diferents categories, aquesta temporada destaquen noms d'atletes ja consolidats tot i la seva joventut, com per exemple els guanyadors de la categoria promesa, Marc Orozco i Laura Redondo, o el millor atleta juvenil, Dídac Salas, que va aconseguir la medalla d'or als Jocs Olímpics de la Joventut en salt amb perxa.

També, la Federació Catalana vol retre homenatge a Antonio Corgos, per la seva trajectòria atlètica, primer com atleta de màxim nivell i ara com a entrenador.

Rebran una distinció especial amb públic agraïment, Manuel Bustos, Alcalde de Sabadell, per la seva contribució per que la Pista Coberta de Catalunya a Sabadell sigui una realitat, Manel Ibern, pel seu recolzament a l'atletisme en els darrers anys des dels càrrecs de responsabilitat que ha exercit, i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, per la acollida que ha tingut l'atletisme català els darrers 15 anys.

Per la seva part, els clubs Associació Atlètica Tona i el Club Atletisme Gavà rebran l'homenatge per l'efemèride dels 25 anys de trajectòria atlètica.

Destacar també que es farà el lliurament dels trofeus als clubs Campions de Catalunya a l'aire lliure i en pista coberta de les diverses categories. A l'apartat dedicat als jutges, es farà lliurament de la Insígnia d'Argent als jutges amb 25 anys en actiu a Maria Farners Salamaña, també es farà entrega de la Placa al Mèrit Domingo Casillas al Jutge Anastasi Ausin, per la seva dedicació i trajectòria, i Jutge de l'Any a Guillem Pera. Els jutges honoraris de 2.010 són Ramon Castañal, Josep Pous i Joan Pont.

Per últim, destacar el públic agraïment a l'entitat l'Aliança , pel seu suport a la Federació Catalana i a l'Atletisme en general.

Millors Atletes 2010 / Premiacions