Barcelona, 28 d'abril de 2011
Nota de Premsa nº: 14/2011
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CLUBS
Comença la Lliga Estatal 2011
Aquest cap de setmana comença l'edició número cinquanta-quatre del Campionat d'Espanya de Clubs en les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió. La Lliga de Clubs segueix el mateix sistema de competició que es va iniciar ara fa set temporades quan es va homogeneïtzar el sistema de competició. Amb aquest sistema es disputen tres jornades amb quatre encontres quadrangulars on competeixen dos atletes per prova i club, amb una puntuació mixta de llocs i punts.
La Divisió d'Honor l'integren 16 equips d'homes i 16 de dones. A la primera jornada es disputen quatre encontres quadrangulars. Els dos primers equips de cada encontre es classifiquen per disputar el títol i els dos restants per a eludir el descens. En aquesta temporada, a la Divisió d'Honor tenim a l'Agrupació Atlètica de Catalunya i a l'ISS-L'Hospitalet tant en la categoria masculina com en la femenina.
A la Primera Divisió, els clubs representants catalans són el Futbol Club Barcelona, que participa tant en homes com en dones, la Joventut Atlètica de Sabadell en homes, i el Medilast Sport Lleida i e l'Avinent Manresa en la categoria femenina.
La primera jornada de la Divisió d'Honor se celebrarà el proper dissabte 30 d'abril, on l'Agrupació AC i l'ISS-L'Hospitalet competiran a l'encontre de la categoria masculina que se celebrarà al Complex Esportiu Hospitalet Nord, i en dones el mateixos clubs a l'Estadi de Serrahima de Barcelona.
A la Primera Divisió, els encontres es disputaran el diumenge 1 de maig. A la categoria masculina, el FC Barcelona competirà a les Pistes de la Mar Bella de Barcelona i la JA Sabadell es desplaçarà a Saragossa. En dones, el Medilast Sport Lleida, el FC Barcelona i l'Avinent Manresa competiran a l'encontre que es realitzarà a l'Estadi d'Atletisme Alcalde Pons de Lleida .
En els últims anys el club València Terra i Mar ha estat el gran dominador de la categoria femenina, aconseguint el títol estatal els darrers divuit anys de manera consecutiva. En homes, l'actual Campió és el Platges de Castelló. A l'historial d'aquesta competició destaca el FC Barcelona que ha aconseguit el títol en quinze ocasions, essent el club que més vegades ho ha aconseguit a la categoria masculina, encara que la última vegada va ser l'any 1986. En dones, l'únic equip català que ha guanyat la lliga espanyola va ser el Centre Gimnàstic Barcelonès, que ho va fer en tres ocasions a la dècada dels setanta.

Web Campionat / Nota de Premsa RFEA