Barcelona, 23 de juny de 2011
Nota de Premsa nº: 18/2011
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE FEDERACIONS
El proper dissabte 25 de juny se celebrarà l'edició número trenta-sis del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques de 1a. categoria a Saragossa, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions.
La Selecció Catalana sempre surt com a favorita, ja que ha estat la gran dominadora d'aquest campionat estatal des que l'any 1976 es va iniciar aquest model de competició. A l'historial de la competició, tant la Selecció Catalana femenina com la masculina han vençut 27 vegades de les 35 edicions disputades. En aquesta ocasió, Catalunya també defensarà el títol a les dues categories, ja que va aconseguir el doblet la temporada passada a Vigo. A la categoria femenina la Federació Catalana ja acumula deu títols consecutius, i a la masculina cinc.
La Federació Catalana presenta equips molt competitius ambdues categories. Moltes de les figures catalanes participaran en aquest campionat estatal per equips. Podem destacar la presència d'Eduard Viles (CA Igualada) als 100 m, Edgar Pérez (JAS) als 200 metres, Marc Orozco (FCB) als 400 metres, Abdelaziz Merzougui (CS J-H) als 1.500 metres, Àngel Mullera (CA Lloret LS) als 3.000 m obstacles, Jackson Quinónez (FCB) als 110 m tanques, Albert Vélez (FCB) en perxa i Jesús Àngel Garcia Bragado (C Isabel II) als 5 km marxa.
En dones podem destacar algunes figures com Plàcida A. Martinez (FCB) que farà els 200 metres i el relleu curt, Mª Carmen Gonzalez (CA Laietània) els 800 metres, Clàudia Garcia (FCB) en salt d'alçada, Olga Ortega (FCB) els 400 m tanques, Beatriz Pascual (VTiM) als 5k marxa, Anna Pinero (AAC) en perxa, Irache Quintanal (VTiM) al llançament disc i Berta Castells (VTiM) al de martell.

Nota de Premsa RFEA / Selecció Catalana / Atletes inscrits