Barcelona, 23 de febrer de 2011
Nota de Premsa nº: 8/2011
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
El proper diumenge 27 de febrer, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Haro, La Rioja. Aquest campionat estatal constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes. Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà al Campionat del Món de Cros que se celebrarà a Punta Umbría el proper 20 de març.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya de Cros a Granollers, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
En dones destaca la potència de l'equip català absolut, tot i l'absència per lesió de la Rosa Maria Morató, Campiona d'Espanya a l'edició anterior, destaca la presència de Jacqueline Martín (FCB) actual Campiona de Catalunya i Campiona d'Espanya a l'edició de 2.001, així com també a la modalitat de cros curt els anys 2.004 i 2.005, Gemma Barrachina (VTiM), actual subcampiona estatal i Natàlia Rodríguez (CGT).
A l'equip masculí trobem noms com els de Ayad Lamdassem (At Bikila) que es va classificar en segona posició l'any passat, Carles Castillejo (K LNG) i Àngel Mullera (CA Lloret LS) entre d'altres.
Com ja hem assenyalat a Haro també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-sis ocasions de les noranta-dues disputades. En dones, el Campionat per equips ha estat per les catalanes en divuit ocasions de les quaranta-set disputades. La temporada passada a La Corunya, la Federació Catalana va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya Absoluta de Federacions Autonòmiques a la categoria femenina i el subcampionat a la masculina.

Selecció Catalana / Atletes inscrits / Inscrits veterans / + informació