Barcelona, 12 de juny de 2012
Nota de Premsa nº: 12/2012
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE FEDERACIONS AUTONÒMIQUES
El proper dissabte 16 de juny se celebrarà l'edició número trenta-set del Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, conegut tradicionalment com el Torneig de Federacions. En aquesta edició, es canvia el format tradicional de primera i segona categoria i es realitza un únic encontre conjunt amb la participació de dotze selecciones autonòmiques.
La Selecció Catalana sempre surt com a favorita, ja que ha estat la gran dominadora d'aquest estatal des que l'any 1976 es va iniciar aquest model de competició. A l'historial, tant la Selecció Catalana femenina com la masculina han vençut 28 vegades de les 36 edicions disputades. En aquesta ocasió, Catalunya també defensarà el títol, ja que es va imposar la temporada passada a Saragossa, que es va fer amb classificació conjunta masculina i femenina. A la categoria femenina la Federació Catalana ja acumula onze títols consecutius, i a la masculina sis.
La Federació Catalana presenta equips molt competitius ambdues categories. Les figures catalanes participaran en aquest campionat estatal per equips que a més representa l'última gran competició abans del Campionat d'Europa de Hèlsinki i també una bona oportunitat per a aconseguir mínimes pels Jocs Olímpics de Londres.
Podem destacar la presència de Miguel Quesada (JAS) als 800 metres, Abdelaziz Merzougui (FCB) als 3.000 metres, Ayad Lamdassem (AB) als 5.000 m, Jackson Quiñónez (FCB) als 110 m tanques, Àngel Mullera (CA Lloret LS) als 3.000 m obstacles i Igor Bychkov (PdC) en perxa, entre d'altres.
En dones podem destacar figures com la Judit Pla (AS) als 3.000 metres, Mª Carmen González (CA Laietània) els 800 metres, Clàudia Garcia (FCB) en salt d'alçada, Beatriz Pascual (VTiM) als 5km marxa, Anna Pinero (VTiM) en perxa, Irache Quintanal (VTiM) al llançament de pes i Laura Redondo (FCB) en martell.


Horari / Selecció Catalana