Barcelona, 12 de juliol de 2012
Nota de Premsa nº: 15/2012
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT
Open Catalunya

Els propers dimarts 17 i dimecres 18 de juliol, se celebrarà el 92è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme – Open Catalunya a l'Estadi Municipal de Granollers, organitzat pel Club Atlètic Granollers i la Federació Catalana d'Atletisme.
L'autonòmic absolut, que continua amb el format Open que es va iniciar ara fa sis temporades amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista, arriba per tercera vegada a la ciutat de Granollers, tot i que ara fa 27 anys des de la última vegada, ja es van realitzar els anys 1983 i 1985. La capital del Vallès Oriental sempre ha tingut una gran tradició atlètica, sobre tot en esdeveniments en ruta amb l'organització del Cros Internacional, la Mitja Marató i Marxa Atlètica, entre d'altres, tot i que l'any 1977 es van realitzar uns memorables Campionats d'Espanya Absoluts a l'Estadi Municipal.
L'Open donarà l'oportunitat als atletes catalans de disputar la competició més important del calendari atlètic català amb els millors contrincants possibles en un any apassionant amb la celebració dels Jocs Olímpics de Londres.
Els millors atletes catalans, una bona representació d'atletes de la resta de l'estat i una important participació internacional garanteixen unes jornades atlètiques de qualitat.
De la participació catalana cal destacar la presència de 9 atletes seleccionats pels Jocs Olímpics, són Judit Pla (AS) que farà els 1.500 metres, Anna Pinero (VTiM) en salt amb perxa, Berta Castells (VTiM) en martell, Maria Vasco (CA MV), Beatriz Pascual (VTiM) i Jesús Àngel Garcia Bragado (C Isabel II) als 5 km marxa, Abdelaziz Merzougui (FCB) als 3.000 m obstacles, Àngel Mullera (CA Lloret LS) que farà els 1.500 metres i Jackson Quiñonez (FCB) als 110 m tanques.
Seguint amb els catalans, cal destacar la participació de Dídac Salas (FCB) en salt amb perxa, Sergio Ruiz (JAS) als 100 i 200 m, Miguel Quesada (JAS) als 800 m, Juan Enrique Vallès (FCB) als 400 m tanques, Sergio Acera (CA Nou Barris) en llargada, Jordi Sánchez (FCB) en javelina, Plàcida A. Martínez (FCB), inscrita en 100 m i 200 metres, Andrea Díez (FCB) als 200 m, Mari Carmen González (CAL) als 800 m, Lídia Rodríguez (AS) als 5.000 m, Èlia Vallès (AA Palamós) als 400 m tanques, Clàudia García (FCB) en alçada, Laura Redondo (FCB) en martell i Irache Quintanal (VTiM) inscrita en pes i disc.
També cal destacar la presència d'atletes de la resta de l'estat i estrangers com els kenyans Alfred Kirwa, Campió del món a Osaka als 800 m, Kiprono Menjo als 5.000 m, Eunice Jepkorir medallista olímpica a Beijing als 3.000 m obstacles, Nancy Langat , Campiona Olímpica a Biejing als 1.500 metres.
També els seleccionats pel Jocs de Londres, Mario Pestano en llançament de disc, Víctor García, que farà els 1.500 metres i Luis Alberto Marco als 800 metres, així com altres figures com Javier Bermejo en salt d'alçada.

Web Campionat / Atletes participants