Barcelona, 20 d'agost de 2012
Nota de Premsa nº: 17/2012
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT
El proper cap de setmana, 25 i 26 d’agost, se celebrarà el XCIIè Campionat d’Espanya Absolut a l’Estadi Larrabide de Pamplona. Més d’un centenar d’atletes catalans competiran en lluita pel títol estatal.
Podem destacar la presència dels atletes catalans que recentment van participar als Jocs Olímpics de Londres. Beatriz Pascual (VTiM), que va aconseguir diploma olímpic, i Maria Vasco (CA MV) a la cursa dels 10 km marxa. Judit Pla (AS) que va millorar el rècord català a Londres farà els 5.000 metres, També el finalista en salt amb perxa Igor Bychkov (PdC), Berta Castells (VTiM) en martell, Àngel Mullera (CA Lloret LS) i Abdelaziz Merzougui (FCB) als 3.000 m obstacles, Jackson Quiñónez (FCB) als 110 m tanques, Natàlia Rodríguez (CD Nike R) als 1.500 metres i Jesús Àngel Garcia (C Isabel II) als 10 km marxa. Així com l’Anna Mª Pinero (VTiM) en perxa, que va ser seleccionada però no va poder participar per lesió.
També cal destacar la participació de Sergio Ruiz (JAS) i Edgar Pérez (AAC) als 200 metres, Juan Enrique Vallès (FCB) als 400 m tanques i Ferran Collados (FCB) als 10 km marxa.. En perxa, a més de l’Igor Bychkov, els set primers atletes del rànquing espanyol són catalans, destacant el júnior Dídac Salas (FCB) i Manel Concepción (PdC). En triple salt destaca un altre l’atleta júnior, Daniel Pacheco (Cornellà At.), i els llançadors Jordi Sánchez (FCB), que encapçala la llista de l’any en javelina, i Pedro José Martín (PdC) en martell.
En dones, cal destacar a Plàcida A. Martínez (FCB) i Andrea Diez (FCB) als 200 metres, Oyidiya Oji (ISS-L’H) als 400 m, Mari Carmen González (CA Laietània) als 800 m, Mª Àngels Fuentes (AAC) als 100 m tanques, Olga Ortega (FCB) i Èlia Vallès (AA Palamós) als 400 m tanques, Clàudia Garcia (FCB) en salt d’alçada, Débora Calveras (FCB) al triple salt, Irache Quintanal (VTiM) als llançaments de pes i disc, Marina Muzas (UGE Badalona) en disc, Núria Ferrer (AAC) i Èlia Pascual (CA Igualada) en javelina, i a la prova de llançament de martell també es perfila un domini català amb el clàssic duel entre Berta Castells (VTiM) i Laura Redondo (FCB), amb Jenifer Nevado (K-SS) i Lídia Gómez (AAC) en lluita per la medalla de bronze.


Ara també en Twitter: @premsaFCA

Web Campionat / Informació d'interès / Canvi d'Horari / Atletes inscrits