Barcelona, 1 de març de 2012
Nota de Premsa nº: 8/2012
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE MARXA
El proper diumenge 4 de març se celebrarà l'edició número vuitanta-una del Campionat d'Espanya de Marxa Atlètica en Ruta a Pontevedra. Trenta cinc atletes catalans competiran en aquest campionat estatal que, com és tradicional, és referent per a establir els diferents equips espanyols que participaran a les competicions internacionals d'aquesta temporada, com per exemple la Copa de Món de Marxa, que se celebrarà a Rússia el proper mes de maig, i els Jocs Olímpics de Londres. En aquest cas, a la prova dels 50 km , el Campió d'Espanya si realitza la marca mínima exigida, queda automàticament seleccionat pels jocs.
Podem destacar la participació d'atletes catalans com la Beatriz Pascual (VTiM), actual campiona i amb quatre títols absoluts al seu historial. Jesús Àngel Garcia Bragado (C Isabel II), campió en tres edicions, Claudio Villanueva (ISS-L'H) que va aconseguir la medalla de bronze la temporada passada, Ferran Collados (FCB), campió l'any 2.010, i Raquel González (AAC), entre d'altres.
En aquest campionat d'Espanya, a part de la classificació individual, també es competeix pel títol estatal per Federacions Autonòmiques en les categories de cadet i juvenil/júnior tant en homes com en dones. La Federació Catalana presenta equip en totes les categories. A l'edició anterior celebrada a Benicàssim, Catalunya va obtenir la victòria a la categoria Juvenil-Júnior femenina i la tercera posició a la masculina. A la categoria Cadet, els equips catalans es van classificar en la tercera posició femenina i la quarta a la masculina.

Informació / Atletes inscrits / Selecció Catalana