Barcelona, 24 de gener de 2013
Nota de Premsa nº: 3/2013
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS
El proper diumenge 27 de gener, Grup Atletisme Lluïsos-Mataró organitza el 93è Campionat de Catalunya Absolut de Cros Individual i per Clubs, conjuntament amb el Cros Ciutat de Mataró, que aquest any arriba a la l'edició número quaranta-tres. Aquesta serà la sisena vegada que aquesta capital maresmenca acull l'autonòmic de cros absolut, desprès de les edicions de 1.925, 34, 51, 2.010 i 2.012. El Campionat de Catalunya de camp a través és un dels esdeveniments esportius més antics de quants se celebren a Catalunya i a Espanya.
El Campionat de Catalunya de Cros és la competició més important del calendari atlètic català de camp a través, i com és habitual, és prova selectiva per a formar part de l'equip català que participarà en el Campionat d'Espanya de Cros que se celebrarà a Granollers el proper 10 de març. Com cada any, els tres primers classificats tindran assegurada automàticament la selecció per a l'estatal de cros.
En aquest autonòmic també es realitza el Campionat de Clubs, per tant, també de Mataró sortiran els clubs catalans classificats per a participar al Campionat d'Espanya de Clubs que es realitzarà el proper 24 de febrer a Oropesa (Castelló).
La matinal atlètica començarà a partir de dos quarts de deu amb les curses de les categories de promoció, fins a arribar al migdia que se celebraran les absolutes, al circuit del Camí dels Contrabandistes de Mataró.
Els actuals campions absoluts són Carles Castillejo i Gema Barrachina , que van aconseguir el títol la temporada passada al mateix escenari. Ambdós han confirmat la participació i per tant intentaran revalidar el títol. Castillejo (CA Adidas) buscarà el seu novè títol i Barrachina (AS) el segon.
També està prevista la participació dels millors especialistes catalans com Ayad Lamdassem (AB), Ílias Fifa (FCB), Àngel Mullera (CA Lloret LS), Abdelaziz Merzougui (FCB) i Marc Roig (CAL), entre d'altres. En dones, destaca Jacqueline Martín (FCB) guanyadora de sis edicions, Eva Arias (VTiM) i Judit Pla (AS), entre d'altres.

Web organitzador / Reglament-Horari / Historial / Historiall equips