Barcelona, 6 de març de 2013
Nota de Premsa nº: 8/2013
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
El proper diumenge 10 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Granollers. L'estatal de cros torna a Catalunya desprès de 31 anys, ja que l'última edició va ser l'any 1.982 que es va disputar a Lleida. Per a la ciutat de Granollers, aquesta serà la segona ocasió, ja que també es va celebrar l'any 1.972.
Aquest campionat constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes. Com és habitual el Campionat d'Espanya és bàsic per a la formació de l'equip espanyol que participarà en el Campionat del Món que se celebrarà a Bydgoscz, Polònia, a finals de març.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
Cal destacar la potència dels equips catalans absoluts, amb la presència dels dos campions catalans de la temporada, Carles Castillejo (CA ADidas) que també defensarà el títol estatal, i Judit Pla (AS). També podem destacar la participació de l'Ayad Lamdassem (AB) i Àngel Mullera (CA Lloret-LS) en homes, i Gema Barrachina (AS), Míriam Ortiz (AAC) i Lídia Rodríguez (AS), en dones.
Com ja hem assenyalat a Granollers també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-set ocasions de les noranta-quatre disputades. En dones, el Campionat per equips ha estat per a les catalanes en vint ocasions de les quaranta-set disputades.
Al campionat anterior, celebrat a Gijón, la Federació Catalana va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya Absoluta de Federacions Autonòmiques a la categoria femenina, i també els títols de les categories júnior masculí i femení.


Programa / Circular RFEA 40/2013 / Reglament-Horari / Nota de Prensa RFEA

Accesos a Granollers-Pistes / Zona d'aparcament / Plànol de situació

Circuit / Circuit - Vista aèria

Selecció Catalana / Atletes inscrits / Inscrits Veterans