Barcelona, 27 de juny de 2014
Nota de Premsa nº: 11/2014
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

23a DIADA DE L'ATLETISME CATALÀ
Beatriz Pascual i Àngel Mullera, Millors Atletes de l'Any 2013

El proper dimarts 8 de juliol, la Federació Catalana d'Atletisme organitza la Diada de l'Atletisme Català. La celebració, que aquest any arriba a la vint-i-tresena edició, es realitzarà a la Sala d'Actes de l'Edifici Docent del Consell Català de l'Esport a Esplugues de Llobregat a partir de les 19,00 hores.
La Diada reuneix a tots els que formem part de la gran família atlètica catalana per fer la tradicional concessió de premis i guardons a les persones que, en mèrit al seu treball i dedicació, hagin estat mereixedores de públic reconeixement. Durant la festa es lliuraran els premis als Millors Atletes Catalans de la temporada 2013, els Trofeus als Clubs Campions de Catalunya a l'aire lliure 2013 i a la pista coberta 2014. També un públic reconeixement, als entrenadors personals dels millors atletes 2013 i als atletes que han batut un rècord de Catalunya Absolut i les Insígnies als jutges per diversos mèrits. També que es farà el lliurament dels trofeus als clubs Campions de Catalunya a l'aire lliure i en pista coberta de les diverses categories.
Els premis als millors atletes catalans de la temporada 2.013 han estat per Beatriz Pascual, que repeteix el guardó, i Àngel Mullera, que van protagonitzar una extraordinària temporada, destacant sobretot al campionat del món realitzat a Moscou. A les diferents categories, aquesta temporada destaquen noms d'atletes ja consolidats tot i la seva joventut, com per exemple Abdelaziz Merzougui, que repeteix guardó promesa.
El Club Gimnàstic de Tarragona rebrà l'homenatge per l'efemèride del centenari de la seva fundació i el Club Atletisme Calella pel seu cinquantè aniversari.
A l'apartat dedicat als jutges, es farà lliurament de la Insígnia d'Argent als jutges amb 25 anys en actiu, així com la distinció de Jutges Honoraris de 2012. Es farà lliurament de la Placa al Mèrit Domingo Casillas a Joan Torné per la seva dedicació i trajectòria, i la distinció de Jutge de l'Any a Eduard Zamora.
La Federació també retrà un merescut homenatge a David Moner, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que recentment ha anunciat la seva retirada desprès de 17 anys al front d'aquesta important institució.
Rebran el corresponent reconeixement públic els atletes Reyes Estévez i Maria Vasco que també van anunciar la seva retirada de l'alta competició desprès d'una dilatada i exitosa carrera esportiva. De la mateixa manera ho rebrà Rafael Sánchez per la seva trajectòria com a entrenador.
També una distinció a El Mundo Deportivo com a entitat organitzadora de la Jean Bouin, la cursa en ruta més antiga de Catalunya i l'estat espanyol, reconeguda com a una de les més importants i de major prestigi.
Per últim, destacar el públic agraïment a l'entitat L'Aliança – Divina Pastora, pel seu suport a la Federació Catalana i a l'atletisme en general.

+ informació / Premiacions