Barcelona, 14 de febrer de 2014
Nota de Premsa nº: 5/2014
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS
El proper diumenge 16 de febrer, l'Ajuntament de Caldes de Malavella i el Consell Comarcal de la Selva, amb la col·laboració del Consell Esportiu de la Selva i el Club Atletisme Lloret-la Selva, organitzen el 94è Campionat de Catalunya Absolut de Cros Individual i per Clubs, conjuntament amb el Cros Caldes de Malavella. Aquesta serà la tercera vegada que aquesta vila de La Selva acull l'autonòmic de cros absolut, desprès de les edicions de 1.965 i 1.974. El Campionat de Catalunya de camp a través és un dels esdeveniments esportius més antics de quants se celebren a Catalunya i a Espanya.
L'autonòmic de cros és la competició més important del calendari atlètic català de cros, i com és habitual, és prova selectiva per a formar part de l'equip català que participarà en el Campionat d'Espanya de Cros que se celebrarà a Mérida el proper 16 de març. Com cada any, els tres primers classificats tindran assegurada automàticament la selecció per a l'estatal de cros.
En aquest autonòmic també es realitza el Campionat de Clubs, per tant, també de Caldes sortiran els clubs catalans classificats per a participar al Campionat d'Espanya de Clubs que es realitzarà el proper 2 de març a Oropesa del Mar (Castelló).
La matinal atlètica començarà a partir de dos quarts de deu amb les curses de les categories de promoció, fins a arribar al migdia que se celebraran les absolutes, al circuit de la Rambla d'en Rufí.
Els millors especialistes catalans competiran per aconseguir el títol autonòmic de l'especialitat. Destaca la participació de l'Ayad Lamdassem (AB) guanyador de les edicions de 2009 i 2011, Angel Mullera (CA Lloret LS), Abdelaziz Merzougui FCB), Ilias Fifa (FCB), Omar Oughzif (JAS) i Mohamed Ben Hmbarka (AAC).
En dones, destaca la participació de la Jacqueline Martín (FCB) vencedora en sis ocasions i en cas d'aconseguir el títol igualaria a la mítica Carme Valero que amb set títols és l'atleta que més vegades ho ha aconseguit. També la Gema Barrachina (AS) guanyadora d'any 2012, Lidia Rodríguez (AS), Eva Arias (VTiM), Marta Galimany (AAC) i Míriam Ortiz (AAC).
Els actuals campions absoluts són Carles Castillejo i Judit Pla, que van aconseguir el títol la temporada passada a Mataró i que no defensaran el títol per diferents circumstàncies.


Web Campionat / Reglament-Horari / Historial