Barcelona, 13 de març de 2014
Nota de Premsa nº: 7/2014
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
El proper diumenge 16 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Mèrida. Aquest campionat constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
Cal destacar la potència dels equips catalans absoluts, amb la presència dels dos campions catalans de la temporada, Ilias Fifa (FCB) i Lídia Rodríguez (AS). També podem destacar la participació de l'Ayad Lamdassem (AB) que va ser campió a l'edició de 2.011, Adel Mechaal (AA Palamós) recent participant al mundial de pista coberta, Àngel Mullera (CA Lloret-LS) i Abdelaziz Merzougui (FCB), entre d'altres. En dones, cal destacar la presència de l'actual campiona d'Espanya, Gema Barrachina (AS), Jacqueline Martín (FCB), campiona en 2001 i també en 2004 i 2005 en la modalitat de cros curt, Míriam Ortiz (AS) i Eva Arias (VTiM).
Com ja hem assenyalat, a Mérida també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-set ocasions de les noranta-cinc disputades. En dones, el campionat per equips ha estat per a les catalanes en vint-i-una ocasions de les quaranta-vuit disputades, de fet, l'equip català defensarà el títol aconseguit la temporada passada a Granollers. A l'edició anterior, la Federació Catalana també va aconseguir el títol de Campiona d'Espanya Júnior de Federacions Autonòmiques tant en homes com en dones.


Reglament / Horari / Atletes inscrits / Selecció Catalana