Barcelona, 6 de juliol de 2015
Nota de Premsa nº: 10/2015
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

MÍTING INTERNACIONAL D'ATLETISME - CENTENARI FCA
CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT OPEN

Els proper dimecres 8 de juliol celebrarem el Míting Internacional d'Atletisme Centenari de la FCA conjuntament amb el 95è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme que es disputarà també dimarts 7 de juliol.
L'autonòmic absolut continua amb el format “open” que es va iniciar ara fa nou temporades amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista, arriba aquest any amb l'efemèride de la celebració del Centenari de la fundació de la Federació Catalana d'Atletisme. També cal assenyalar que el Campionat de Catalunya d'Atletisme és un dels esdeveniments esportius més antics de quants se celebren a Catalunya i a tot l'estat espanyol.
És per aquest motiu que la FCA i les institucions que hi col·laboren, han volgut fer un esforç amb l'organització d'aquest esdeveniment i oferir el màxim nivell possible amb l'objectiu de gaudir d'un gran espectacle atlètic i donar l'oportunitat als atletes catalans de disputar la competició més important del calendari atlètic català amb els millors contrincants possibles i aconseguir les millors prestacions.
L'atleta etíop Genzebe Dibaba, serà una de les grans atraccions d'aquest míting internacional. Recordista mundial en pista coberta de 1.500 m, 3.000 m i 5.000 metres, ve de guanyar les curses de la Diamond League a Oslo i Eugene en 5.000 m i 3.000 m respectivament. Al Serrahima disputarà els 1.500 metres, una bona oportunitat d'aconseguir marca personal per atletes com Isabel Macias, Solange Pereira, Elian Périz i la catalana Lídia Rodríguez.
Els 1.500 m masculins no es quedaran curts, amb la presència del marroquí Amine Laalou , acreditat amb una marca de 3'29”53, tres cops finalista als mundials i guanyador de dos proves de la Diamond League. L'acompanyaran atletes del prestigi d'Arturo Casado, Diego Ruiz i el català Adel Mechaal.
A la cursa de 800 metres destaca la presencia del kenyà Melly Edwin Kiplagat , acreditat amb 1'43”81, el yibutí Ayanleh Souleiman i el qatarí Musaeb Balla, ambdós acreditats amb registres per sota de 1'44”. Una bona cursa per Luis Alberto Marco , Manuel Olmedo i els catalans Alejandro Rodríguez i Francisco Roldán.
Als 800 m femenins viurem una altre apassionant duel entre les catalanes Esther Guerrero i Victòria Sauleda , amb la presència de la dominadora espanyola de la distància la temporada passada, Khadija Rahmouni, i la cubana Sahili Diago, acreditada amb 1'57'74”.
Els 3.000 metres obstacles serà una de les proves estrella pel gran nivell que acrediten els atletes espanyols i la presència del català Àngel Mullera, medallista europeu a Zurich'14. Tomás Tajadura, Sebastian Martos i Fernando Carro lluitaran per aconseguir un gran registre, juntament amb el marroquí Hamid Ezzine acreditat amb una marca de 8'09”72.
La prova de 5.000 metres també es presenta molt interesant, amb la participació del kenyà Nixon Cheseba , quart al mundial de Moscú'13, l'etíop Yasin Haji , campió del món júnior de cros 2015, el nord-americà López Lomong, acreditat amb 13'07'95 i l'atleta de Bahrein, Aweke Ayalew, amb un registre personal de 13'05”00.
A la curses de 100 m i 110 metres tanques podrem viure apassionants duels. En homes, s‘enfrontaran per primer cop aquesta temporada Francisco Javier López, Yidiel Contreras i Jackson Quiñónez, amb el jamaicà Dwight Thomas , finalista olímpic, com a gran favorit. En dones, veurem un altre duel entre la Caridad Jérez, líder espanyola de l'any, i Josephine Onyia , ambdues aletes amb mínima pel mundial de Pequin aquesta temporada. La brasilera Fabiana do Santos, acreditada amb 12”90 també lluitarà per la victòria.
En salt de llargada hi ha inscrits sis atletes amb més de 8 metres de marca personal, amb el gallec Jean Marie Okutu , líder espanyol de l'any, buscant la mínima pel mundial de Pequin i atletes de prestigi com Luis Felipe Meliz o el cubà Wilfredo Martínez. En la categoria femenina tenim la participació de Concepción Montaner i Maria del Mar Jover.
Seguint amb apassionants duels, en llançaments viurem una altre edició entre les dues recordistes estatals de llançament de martell, Berta Castells i Laura Redondo, i a la prova de disc masculí, un clàssic com és el duel entre Mario Pestano i Frank Casañas.
A les proves de velocitat tenim la presència de Sergio Ruiz i Estela García, inscrits en les proves de 100 m i 200 metres. Al doble hectòmetre femení desataca la participació de l'australiana Ella Nelson, acreditada con 23”04. També està prevista la participació de l' Eduard Viles als 100 metres i Andrea Díez, inscrita en 200 i 400 metres.
En salt d'alçada, Miguel Angel Sancho i Simon Siverio protagonitzaran un altre duel. També cal destacar que en la jornada prèvia de dimarts 7 de juny, participarà Clàudia Garcia desprès de la seva estada als Estats Units on ha millorat el rècord català fins arribar a 1,90 metres.
Per últim, assenyalar que a la cursa dels 5 km marxa està prevista la participació de la Julia Takacs i la catalana Raquel González.

Web Oficial / Atletes convidats Míting / Atletes admesos Cnat. Cat.