Barcelona, 12 de març de 2015
Nota de Premsa nº: 8/2015
Alberto Ruiz - Premsa i Comunicació

CAMPIONAT D'ESPANYA DE CROS
El proper diumenge 16 de març, se celebrarà el Campionat d'Espanya Absolut de Cros Individual i per Comunitats Autònomes a Alcobendas. Aquest campionat constarà de competicions en les categories absolut, promesa, júnior i veterà, tant en homes com en dones. La Federació Catalana d'Atletisme presenta equip en totes les categories per a la classificació de les Comunitats Autònomes.
Els equips catalans estan formats pels atletes que van aconseguir la classificació directa durant la celebració dels Campionats de Catalunya, i la resta a criteri de la Comissió de Cros.
Cal destacar la potència dels equips catalans absoluts, amb la presència dels dos campions catalans de la temporada, Adel Mechaal (AA Palamós) i la Lídia Rodríguez (BA). També podem destacar la participació d'atletes de reconegut prestigi com Ilias Fifa (FCB), Àngel Mullera (CA Lloret-LS) i Abdelaziz Merzougui (FCB), entre d'altres. En dones, cal destacar la presència de la Míriam Ortiz (AAC), Montse Mas (CE Montornès), Marta Galimany (FCB) i Judit Pla (BA) entre d'altres.
Com ja hem assenyalat, a Alcobendas també es juga el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions Autonòmiques. Les seleccions catalanes absolutes han estat les grans dominadores d'aquest campionat estatal amb tanta tradició. En categoria masculina, la selecció catalana ha guanyat en quaranta-set ocasions de les noranta-cinc disputades. En dones, el campionat per equips ha estat per a les catalanes en vint-i-una ocasions de les quaranta-vuit disputades.
A l'edició anterior, la Federació Catalana va aconseguir el títol de la categoria promesa masculí i l'Ayad Lamdassem es va proclamar campió absolut masculí.

Reglament-Horari / Selecció Catalana / Atletes inscrits