96è Campionat de Catalunya Absolut
Míting Internacional d'Atletisme Ciutat de Barcelona
Estadi Municipal Joan Serrahima (Barcelona), 29 i 30 de juny de 2016

Edicions Campionat de Catalunya
Guanyadors per prova
Atletes amb més Campionats
Rècords de Catalunya
Rècords dels Campionats
Rècords de l'Estadi
Reglament-Horari Competició
Atletes admesos
Atletes convidats Míting
Horari Cambra de Requeriments
Normes Tècniques
Plànol Serrahima

*RESULTATS EN DIRECTE*

*Resum Resultats*

N O T Í C I E S
Cristina Lara, Rècord de Catalunya Promesa de 200 m
Jaël Bestué, Rècord d'Espanya Juvenil de 200 m

Els passats 29 i 30 de juny s'han disputat el Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme i dijous 30 conjuntament el Míting Internacional d'Atletisme Ciutat de Barcelona a l'Estadi de Serrahima de Barcelona. Un cop més, a l'emblemàtica pista barcelonina s'han viscut unes magnifiques jornades d'atletisme, amb un gran nivell de marques i una gran afluència de públic.
Són moltes les marques de nivell que s'han realitzat en aquestes jornades, però cal destacar l'actuació de la Cristina Lara (FCB) que va protagonitzar dos rècords dels campionats la jornada de dimecres a les semifinals amb 11"57 als 100 m i 23"67 als 200 m, arrodonint-lo amb dos títols la jornada de dijous amb 23"49 als 200 m, nou rècord dels campionats i rècord de Catalunya promesa i 11"61. Seguint amb protagonistes de la velocitat, la jove Jaël Bestué (CM St Cugat) ha establert un nou rècord d'Espanya juvenil de 200 metres amb 24"19, aconseguint també la medalla de plata de 200 m i la de bronze dels 100 metres.
Un altre protagonista ha estat l'Adel Mechaal (NBT) que s'ha imposat a la prova dels 1.500 m amb un emocionant final a una gran nòmina d'atletes africans de reconegut prestigi amb un gran registre de 3'35"24 que signifiquen un nou rècord dels campionats, millor marca personal i sobretot la mínima olímpica pels Jocs de Rio de Janeiro. En aquesta cursa cal destacar l'actuació d'en Marc Alcalà (FCB) que va marcar 3'36"93 millorant ostensiblement la seva marca persona i també el jove Jordi Torrents (FCB) que ha fet el mateix amb un gran registre de 3'40"92.
Seguint amb l'actuació dels atletes catalans, l'Esther Guerrero (NBT) va marcar 54"77 a les semifinals dels 400 m, registre que significa nou rècord dels Campionats, sense disputar posteriorment la final, que va ser per a l'Andrea Díez (AAC) amb 55"26.
L'atleta de categoria juvenil Sara Gallego (ISS-L'H) s'ha proclamat campiona amb un temps de 59"17 que significa marca personal i es col·loca com a la millor marca espanyola absoluta de la temporada essent atleta de categoria juvenil.
Un altre rècord dels campionats ha estat a càrrec de la gran dama del mig fons català, la Montse Mas (FCB) que s'ha proclamat campiona de Catalunya de 1.500 m amb un temps de 4'16"89.
Dídac Salas (FCB) també s'ha assegurat la seva participació a l'europeu d'Amsterdam en saltar 5,50 metres a la prova de salt amb perxa. A la prova dels 3.000 m obstacles, Ibra Chakir Elosri (FCB) ha marcat 8'33"35 que el proclama campió autonòmic, aconseguint mínima europea però sense assolir la selecció perquè ja estan seleccionats tres atletes prèviament.
De la participació internacional destaquen els 2,33 m aconseguits en salt d'alçada pel siri Majed Aldin Ghazal, l'etíop Yomif Kejelcha ha marcat 13'06"24 als 5.000 metres, Pascal Martinot Lagarde s'ha imposat als 110 m  tanques amb un tesls de 13"49, la cubana Rose Mary Almanza s'ha imposat als 800 m amb un gran registre de 1'58"49, l'etíop Letesenbet Gidey ha vençut als 5.000 m amb un temps 14'45"63.
El premi a la millor marca del Míting Internacional Ciutat de Barcelona segons la taula de puntuació internacional ha estat pels etíops Yomir Kejelecha i Letesenbet Gidey, pels seus registres a les corresponents proves de 5.000 metres.
Aquest dimecres 29 de juny es va disputar la primera jornada dels Campionats de Catalunya absoluts a l’Estadi de Serrahima de Barcelona.
Amb un gran nivell de marques, cal destacar l’actuació de la Cristina Lara (FCB) que va establir dos rècords dels campionats a les dues curses de velocitat. Va marcar 11”57 als 100 metres i 23”67 als 200 metres. Aquest dijous s'espera un gran espectacle amb la presència de l'Estela García (VA) a la final dels 100 metres.
A la jornada d’aquest dijous continua la celebració de l’autonòmic i la celebració del Míting Internacional Ciutat de Barcelona.
Amb una gran partició d’atletes de nivell internacional, destaca la presència de la l'atleta etíop Genzebe Dibaba que en aquesta ocasió disputarà la prova dels 5.000 metres.
Cal assenyalar la incorporació d’última hora del francès Valentín Lavillenie, acreditat amb una millor marca de 5,80 m que, juntament al cubà Lázaro Borges, amb una millor marca de 5,90 m i subcampió mundial a Daegu 2011, faran que la prova de salt amb perxa sigui una de les atraccions de la jornada. També amb la presència de Dídac Salas, Igor Bychkov i Adrián Vallés en recerca de la mínima olímpica.
El proper dijous 30 de juny celebrarem el Míting Internacional d'Atletisme Ciutat de Barcelona conjuntament amb el 96è Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme que es disputarà també dimecres  29 de juny. L'autonòmic absolut continua amb el format “open” que es va iniciar ara fa deu temporades amb l'objectiu d'oferir el millor atletisme de pista.
L'atleta etíop Genzebe Dibaba, tornarà a ser una de les grans atraccions d'aquest míting internacional. Si a l’edició anterior protagonitzava uns dels moments més màgics de la història del Serrahima en batre el rècord d’Àfrica, en aquesta ocasió l’atleta africana participarà en la prova dels 5.000 metres.
També Ayanleh Souleiman va ser una de les estrelles del míting de 2015 i en aquesta edició tornarà a intentar repetir la gesta de l’any passat de col·locar-se com a líder de l’any.
Són moltes les estrelles que participaran dijous a Barcelona. En el mateix 800 m masculí destaca la presència del sudanès Abubaker Kaki, acreditat amb una marca de 1’42”23 i també atletes com Luis Alberto Marco i Alejandro Estévez.
Als 1.500 m tenim a l’Adel Mechaal amb la intenció d’aconseguir la mínima olímpica. També Marc Alcalà, Llorenç Sales, Jordi Torrents, Antonio Abadia i atletes com l’etíop Mekonnen Gebremedhim i l’atleta de Bahreim, Benson Seurei,  ambdós acreditats amb registres inferiors a 3’32”.
A la prova dels 5.000 m destaca l’etíop Jomif Kelelcha, amb una marca de 12’53”98, i també l’Ayad Lamdassem i Ilias Fifa.
Una de les estrelles del míting serà el francès Pascal Martinot Lagarde, amb 12”95 com a millor marca personal als 110 m tanques. També prendrà la sortida el seu germà Thomas, el cubà Jordan Ofarrí, amb una marca de 13”19, Jackson Quiñónez, Yidiel Contreras, Arnau Erta i Gerard Mateu Porras.
En salt d’alçada tenim a dos atletes espanyols que intentaran aconseguir la mínima olímpica, Simon Siverio i Miguel Angel Sancho, amb el siri Maged Edin, acreditat amb 2,36 metres.
En salt amb perxa, destaca la presencia del cubà Lázaro Borges, amb 5,90 m com a millor marca personal, i també Dídac Salas, Igor Bychkov i Adrian Vallés. En salt de llargada destaca l’atleta d’Aràbia Saudi, Mohamed Salman que té una marca de 8,48 m i el cubà Wilfredo Martínez amb 8,31 metres.
En 400 m tanques destaca la presencia de l’atleta de categoria juvenil, Aleix Porras, que recentment va establir el rècord d’Europa juvenil de 400 m tanques.
En la velocitat femenina tindrem a l’Estela García inscrita als 100 i als 200 metres, recent recordista catalana i que tindrà les franceses Jennifer Galais i Brigitte Ntiamoah com a grans rivals. També la Cristina Lara farà les dues proves de velocitat.
Un gran nivell a la prova femenina dels 800 metres, amb l’Esther Guerrro i rivals com les cubanes Rosa Mary Almanza i Sahili Dago, acreditades amb marques per sota de 1’58”.
En el 1.500 metres destaca la marroquí Hilali Siham, amb una millor marca de 4’01”33, juntament amb la Montse Mas, Isabel Macias, Solange Pereira, Lídia Rodríguez i Gemma Barrachina.
La prova dels 100 m tanques compta amb la presencia de la Caridad Jerez, i la de llançament de martell amb les dues figures catalanes de l’especialitat, la Berta Castells, recent recordista estatal i la Laura Redondo.

Organitza: Suport: Col·laboren: